Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iznenadio se cijenama

Britanac tvrdi da je otkrio najjeftiniji hrvatski grad: ‘Pizzu, pivo i sladoled platio sam 10,20 eura!’

Shutterstock
22.09.2023.
u 13:30

Kaže da cijelog ljeta u Hrvatskoj nije vidio nešto tako jeftino

Ovu turističku sezonu na Jadranu obilježile su vijesti o visokim cijenama, te poskupljenjima na stvarima koje nisu bile toliko očekivane. Upravo zato, Englez Paul Bradburry koji živi u Hrvatskoj, na otoku Hvaru, odlučio je za Total News Croatia pisati o najjeftinijem gradu u Hrvatskoj koji se nalazi na samo pola sata od Zagreba. 

"Nedavno sam posjetio bar u Dalmaciji gdje je 0,5 litarska bočica Karlovačkog stajala četiri eura. Nabavna cijena za taj proizvod je 1,05 eura s PDV-om. Ne kritiziram, samo navodim, nemam nikakvog iskustva u vođenju kafića. Onda sam otkrio da je u baru samo 30 minuta vožnje od Zagreba cijena piva iznenađujuće niska, 1,80 eura", napisao je u tekstu. 

VEZANI ČLANCI:

Kaže da cijelog ljeta u Hrvatskoj nije vidio nešto tako jeftino kao u Oroslavju, gdje se, kaže, pizza može pojesti za samo 7,20 eura. Veliko pivo stoji 1,80 eura, a kuglica sladoleda 1,20 eura. Ukupni trošak za takav obrok iznosi svega 10,20 eura. “Cijelo ljeto nisam vidio ništa tako jeftino”, piše Britanac te naveo da nije riječ o malim pizzama već onakvima od kojih se osoba može najesti.

Bradbury postavlja pitanje je li Oroslavlje možda najjeftiniji grad u Hrvatskoj kada je riječ o cijenama restoranske pizze, piva i sladoleda. “Dakle, izazov je postavljen. Imamo 10,20 eura za pobijediti. Je li ovo najjeftiniji grad u Hrvatskoj za pizzu, pivo i sladoled ili možete bolje…”, zaključio je.

Ovo su najpovoljnije europske destinacije za odmor u dvoje - naši susjedi dominiraju ovom listom!

 

Ključne riječi

Komentara 20

JO
JOZO
15:39 22.09.2023.

Ima i u Slavoniji I drugdje vrlo povoljnih cijena uz bogatu ponudu.

ML
mladen111
17:05 22.09.2023.

U Gradu Delnice jako fina pizza 6 EUR.

CV
cvaljo
22:04 22.09.2023.

Ja sam jednom bio u restoranu. Bilo je davno, ne sjećam se više. Hrvatski radnik

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije