Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za prste polizati

Bolji quiche dugo nismo probali – s nadjevom od piletine i svježih vrganja topi se u ustima

Shutterstock
18.09.2022.
u 07:00

Quiche je mnogima na vrhu liste omiljenih pita, a u verziji s ovim bogatim i ukusnim nadjevom teško može imati ozbiljnu konkurenciju

Prvi među gljivama, profinjeni vrganj svako će jelo učiniti kraljevskim. Ako volite quiche u raznim varijantama, ovaj s piletinom i vrganjima oduševit će vas bogatstvom okusa i aroma

Foto: Shutterstock

Quiche s piletinom i svježim vrganjima

Za tijesto:

240 g brašna

3 žličice praška za pecivo

¼ žličice soli

1 veliko jaje

125 g omekšanog maslaca

100 ml vode, malo manje ili više, dodajte postupno dok ne bude dovoljno da umijesite podatno tijesto

Za nadjev:

2 filea pilećih prsa narezana na male komadiće

15 ml maslinova ulja

sol i crni papar

1 režanj češnjaka, sitno sjeckani

1 čili papričica, očišćena od sjemenki, sitno sjeckana

2 šalice svježih vrganja, narezanih

nekoliko grančica svježeg ružmarina

2-3 glavice mladog luka, sitno sjeckanog

3 velika jaja

¾ šalice mlijeka

1 šalica ribanog cheddara

Priprema:

Pripremite jednostavnu varijantu tijesta za quiche. Ubacite sve suhe sastojke u posudu za miješanje pa dodajte mokre sastojke i miješajte prstima dok ne dobijete podatno tijesto. Obložite kalup za quiche tijestom na način da tijesto prstima čvrsto utisnete uz stijenke kalupa. Tijesto nije potrebno peći prije stavljanja nadjeva.

U posudi zagrijte ulje i ubacite piletinu da se lijepo zapeče. Začinite solju i crnim paprom. Izvadite piletinu iz posude, dodajte češnjak i čili papričicu pa ih sotirajte na ostacima ulja. Dodajte gljive i pirjajte dok se tekućina ne reducira pa dodajte sjeckani ružmarin. Maknite s vatre, piletini dodajte mladi luk pa sve zajedno pomiješajte. U novoj posudi umutite jaja i mlijeko i dodajte sir. Sve kuhane sastojke ubacite u ovu smjesu i promiješajte. Ulijte u kalup s tijestom i pecite na 180 stupnjeva Celzijevih 30-40 minuta ili duže (ovisno o vašoj pećnici).

Foto: Shutterstock

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije