Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
66 centimetra

Blogerica ispričala kako je zaradila 5000 kuna - prodajom duge kose

Twitter/allinabrews_1
19.04.2021.
u 15:30

Brewster je, kaže, za svoju dugu plavu kosu mogla dobiti i više novca, ali ju je zbog popucalih vrhova morala prvo sama skratiti za nekoliko centimetara

Blogerica Alina Brewster ispričala je kako je nedavno odrezala svoju dugu kosu i prodala je, te tako zaradila oko 5.000 kn (800 dolara).

Ona kaže da su joj često prilazili ljudi koji su je pitali bi li se ošišala jer su htjeli kupiti njenu dugu, plavu kosu, prije nego što je znala da se kosa stvarno može prodati.

- Kad god bi ušla u salon, frizerka bi se našalila da će je ona kupiti ako se ikad ošišam - ispričala je, a kad je shvatila da se kosa stvarno tako može prodati, odlučila ju je odrezati.

Hamed Bangoura nasmijao pratitelje forom: 'Najljepša žena mog djetinjstva'

1/9

Premda do danas nije požalila, blogerica ipak druge upozorava da ne pristaju prodati kosu ako nisu potpuno sigurni da se žele ošišati.

- Ako vas netko pokušava prisiliti da se brzo odlučite ili vam daje neki kratak rok da promislite, nemojte pristati - kaže ona i savjetuje da  se na takve ponude ni ne odgovara.

A jedan od načina da provjerite koliko vaša kosa vrijedi i ne pristanete na prenisku cijenu i naporne pregovore je, dodaje, kalkulator cijene kose kakav nudi stranica Beauty Mag, a na kojoj se mogu pronaći i savjeti kako pravilno njegovati kosu koja se planira prodati.

Brewster je, kaže, svoju dugu plavu kosu mogla dobiti i više novca, ali je umjesto 70 cm prodala 66 cm, jer je zbog popucalih vrhova nekoliko centimetara morala sama skratiti.

- Ne bih nikad prodala kosu tvrtkama koje ne paze na to da li se nekog na bilo koji način iskorištava ili prisiljava, bitno mi je da znam da tvrtka kupuje kosu samo od žena koje ju svojevoljno odrežu - kaže Brewster , a vlasnik tvrtke Hair Harvest Graham Wake dodaje da, dokle god postoji potražnja za kosom, biti će i onih koji su je spremni prodati. 

- Najveća je potražnja za svjetlijim bojama, poput plave, jer je teško naći prirodnu plavu koja nije kemijski tretirana - kaže Wake i dodaje da njegova tvrtka najradije otkupljuje takozvanu 'djevičansku' kosu, odnosno kosu još - netaknutu kemikalijama.

- Ne želimo nekoj ženi napraviti periku s kosom koja je već oštećena s izbjeljivačem, mora biti što prirodnija i što zdravija - rekao je za The Sun, a uz plavu, na tržištu su najcjenjenije vlasi žena s Kavkaza, dok tamne kose azijatkinja s područja Azije i Kine ima, dodaje, 'na bacanje'.

Uz par jednostavnih trikova cvijeće će u vazi dulje trajati!

Komentara 1

FR
franjo
16:45 19.04.2021.

Prodajom čipke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije