Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predomislio se

Bio je siguran da ne želi imati djecu, a sada će potrošiti pet tisuća eura kako bi poništio vazektomiju

Amy Nickell-Turner
22.11.2023.
u 10:30

'Uvijek sam mislio da je očinstvo samo pokušaj kako natjerati djecu koja vrište po supermarketu da prestanu i napraviti hranu koju nitko ne želi. Da budem pošten, to je istina, ali ovo je potpuno nova strana toga o kojoj nisam razmišljao'.

Imati ili nemati djecu? To je tema o kojoj se žestoko raspravlja u svijetu. Osim godina nedostatka slobodnog vremena ili sna, treba uzeti u obzir i financijski trošak, pa čak i utjecaj na okoliš. Glazbenik Jonathan Nickell-Turner (43) iz Berkhamsteada oduvijek je znao odgovor na to pitanje od samog početka – bilo je to odlučno NE – pa je napravio i vazektomijom prije pet godina, prenosi Metro.

'Godine 2018. bio sam u braku s bivšom ženom i nije nam padalo na pamet imati djecu', objašnjava Jon, 'Naravno, moji su prijatelji imali djecu, a ja imam nekoliko nevjerojatnih nećaka koje volim, ali da imam vlastitu djecu jednostavno mi se nije činilo kao 'ja'. Njegova vazektomija nije bila olako donesena odluka, ali u to vrijeme, i u braku u kojem je bio, činilo se kao prava stvar.

VEZANI ČLANCI: 

'Nitko nikada ne ulazi u brak kao kratkoročnu stvar, pa nisam imao razloga vjerovati da ću se ikada naći u drugačijoj situaciji', kaže Jon, 'Dakle, 19. svibnja 2018. napravio sam vazektomiju. Do 14 sati bio sam kod kuće, s paketićem smrznutog povrća na krilu, potpuno zadovoljan što sam donio pravu odluku'.

Ali, sve se promijenilo kada je upoznao 34-godišnju Amy Nickell, televizijsku voditeljicu, u lokalnom pubu u Woburnu. Jon, čiji je brak završio razvodom godinu dana ranije, kaže da je došlo do trenutne privlačnosti. 'Amy i ja smo se upoznali na aplikaciji za spojeve pod nazivom Hinge i odmah sam pomislio da je prekrasna', kaže Jon, 'Ovo je prvi put od mog razvoda da sam koristio aplikaciju za spojeve, ali moj prijatelj je imao puno uspjeha, a Amy je bila moj osmi spoj. Moram reći da sam apsolutno uživao sve vrijeme koristeći aplikacije, unatoč horor pričama koje obično čujete'.

Foto: Amy Nickell-Turner

Amy je imala šestogodišnjaka Freddyja iz prethodne veze o čemu je odmah obavijestila Jona. Za Jona je ovo bilo veliko iznenađenje jer je svoj profil za spojeve postavio na striktno bez djece. 'Moja aplikacija za spojeve trebala je filtrirati sve koji imaju djecu. Čini se da je greška dovela šestogodišnjeg Freddyja u moj svijet. Kad mi je rekla tu vijest, to me pomalo zaslijepilo, ali sam to brzo riješio u svom umu jednim jednostavnim pitanjem: Što je bolje, Amy i dijete, ili bez Amy? Bilo je to jednostavno', prisjetio se.

Izlasci su se nizali i nakon nekoliko mjeseci Jon je upoznao Freddyja. 'Neću lagati, kad sam prvi put sreo Freddyja, drhtao sam iznutra', kaže Jon, 'Djeca nikad, baš nikad nisu bila na mom dnevnom redu. Što je s kasnim izlascima na svirke? Što je s trošenjem mog novca samo na mene? Kada sam ga upoznao, činio se kao super-sretan, super-privlačan mali dječak i imali smo zabavan trenutak kada me zamijenio za dostavljača i pokazao mi svoju igračku Lego autić'.

VEZANI ČLANCI: 

Kako je veza napredovala, Jon koji se oduvijek zaklinjao da nikad ne želi djecu, osjetio je kako se nešto počelo mijenjati. 'Vrijeme koje smo proveli zajedno činilo se stvarno korisnim i počeo sam se osjećati kao da sam možda bio prenagljen u svojim prijašnjim izborima o očinstvu', priznaje.

'Možda ima nešto u tome 'biti tata'. Naravno, zastrašujuće je znati da postoji taj minijaturni muškarac koji se počinje ugledati i oslanjati se na mene da mu čitam priče za laku noć i da ga vozim na svagdje. Ali, bio je stvarno, jako lijep osjećaj otkriti da sam dio koji nedostaje u vrlo cool obiteljskoj slagalici', dodao je.

Nakon nekoliko mjeseci stvari su postale ozbiljnije i Jon je prodao svoj stan u Northamptonu i preselio se u stan Amy i Freddyja u Hemel Hempsteadu dok su oni počeli tražiti novu obiteljsku kuću. Provođenje njihovog prvog zajedničkog Božića bilo je pravo iznenađenje. 'Prije nego što sam bio s Amy, veliki dani poput Božića izgubile su svoj sjaj', kaže Jon, 'To što sam imao svoje male nećake poslužilo mi je da vratim malo toga, ali oni žive 270 km daleko pa je moje vrijeme s njima uvijek prolazno'.

Foto: Amy Nickell-Turner

'Odjednom, s Freddyjem u mom životu, Božić je ponovno postao čaroban čudesan. Nas troje nosimo iste božićne pidžame kako bismo postavili drvce, što je nekima odvratno, znam, a ja sam uživao u svakoj sekundi naših godišnjih božićnih filmskih maratona', kaže, 'Jedina mrzovoljna osoba u prostoriji je moj bankovni saldo, svjetlosni mačevi nisu jeftini, ali snaći ću se'.

Nakon što su pronašli savršeni novi dom u Hertfordshireu, Jon je otišao korak dalje i kupio zaručnički prsten. Vjenčali su se u srpnju prošle godine u matičnom uredu u Camdenu. Nakon 'šarenog, intimnog, posebnog i nezaboravnog' dana, Jon sada želi poništiti svoju vazektomiju.

'Pet godina nakon vazektomije, nakon što smo razvili čvrstu vezu s Freddyjem, Amy i ja razgovaramo o mogućnostima da imamo vlastito dijete', kaže, 'Osjećam se pomalo glupo što sam napravio takav zaokret, ali nikada nisam imao priliku iskusiti očinstvo sve dok nisam upoznao Freddyja, i nikada nisam upoznao nekoga s kim bih želio stvoriti novi život dok nisam upoznao Amy'.

Foto: Amy Nickell-Turner

'Uvijek sam mislio da je očinstvo samo pokušaj kako natjerati djecu koja vrište po supermarketu da prestanu i napraviti hranu koju nitko ne želi. Da budem pošten, to je također istina, ali ovo je potpuno nova strana toga o kojoj nisam razmišljao. Ponos kada zabije svoj prvi gol, ili kada ga upoznam s prijateljima, a on uleti u život poput nekog urnebesnog stand-up komičara - pričajući viceve o prđenju i izvodeći te lude, bezbrižne plesove...', dodaje Chris.

U veljači 2024. zakazan je za poništenje postupka u klinici koja naplaćuje 4500 eura. 'Nije jeftino, ali mislim da ne bih mogao staviti cijenu na razinu razočaranja koje bismo osjetili da ne pokušamo', kaže, 'Možda neće uspjeti. Puno je faktora u igri. Ali, kad pomislim na Freddyja, koji sada ima devet godina, sjedi tamo s malim bratom ili sestrom, pokazuje im kako napraviti kućicu ili se smije Amynim ludim pričama o Freddynom rođenju, nadam se da možemo uspjeti to ostvariti'.

Za one koji su sigurni da ne žele djecu, Jon kaže da moraju mnogo toga razmotriti, čak i ako ste nepokolebljivi da ih ne želite. 'Neuredna kuća je bolja od prazne kuće. Glasna kuća je bolja od dosadne kuće. Automobil pun zgnječenog bombona bolji je od usamljene vožnje', kaže, 'Ali, ako tijekom ovog ludog, glasnog, neurednog novog života nađete vremena da se zajedno nasmijete, onda ste na pola puta do savršenstva'.

Majka (61) sinu i njegovom partneru bila surogat: "Sve bih u trenu ponovila!"

Komentara 1

Avatar Svračak
Svračak
12:13 22.11.2023.

Samo 5000.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije