Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potpuno prirodno

Bez lijekova i dodataka? Evo kako ublažiti bolove...

leđa, bolovi, bolovi u leđima, kralježnica, križobolja, išijas
Thinkstock
21.06.2013.
u 12:45

Medicinari koji ne rade u službi farmaceutske industrije savjetuju da gutate što manje "kemije"...

Čim nešto zaboli posežemo za lijekovima, a da niti ne znamo njihov pravi sastav i djelovanje. Zato je mnogo bolje, kad vas nešto zaboli pokušati to zaliječiti na prirodan način. Evo nekoliko prijedloga koje su popisali svjetski liječnici i koje između ostalog primjenjuju na sebi, piše Daily Mail.

1. Nesanica. Prije svega provjerite kakvo vam je stanje u sobi, je li mračna, a posteljina udobna i čista. Najbolje je koristiti deku umjesto popluna jer je ugodnija, smiruje i opušta.

2. Žgaravica. Masna i kisela hrana može nadražiti želudac, a to se posebno događa vani kada nemamo kontrolu nad pripremom hrane. Ako jedete u restoranu, umjesto glavnog jela naručite predjelo te još jedno predjelo kao glavno jelo. U pravilu su ona lagana i posna stoga će vam želudac biti zahvalan.

3. Prehlada. Bake i mame učile su nas da legnemo u krevet i mirujemo ako osjetimo i najmanje naznake prehlade ili bolesti. No, to je pogrešno. Odjenite se u sportsku odjeću i sjednite na bicikl ili trčite te dišite punim plućima i to će zasigurno ubrzati oporavak. No imajte na umu da ako prehladu prati temperatura bolje ju je preležati.

4. Grč u nozi. Uhvati li vas grč, čest u ljetnih mjeseci, ustanite i uhvatite se na nožni palac. Tako ćete brže istegnuti zgrčeni mišić, ali i poboljšati cirkulaciju. Ako je potrebno sve ponovite. Ono što još može pomoći je čaša vode.

5. Bol u leđima. Ona može biti izuzetno neugodna, no pokušajte leći na pod, skupiti koljena i privući na prsa. Obgrlite ih rukama i ljuljajte se naprijed i nazad, a ako možete i lijevo i desno. Time masirate i istežete leđne mišiće. Možete i kleknuti sa stražnjicom na pete, a čelom dotaknuti tlo (položaj djeteta u jogi) i zadržati se tako neko vrijeme.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije