Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
isprobajte!

Bez imalo muke: Uz ovaj trik otvorite svaku staklenku!

Shutterstock
13.09.2023.
u 11:30

Glavni razlog zašto se staklenke tako notorno teško otvaraju je pečat.

Svakom se barem jednom dogodila muka s pokušavanjem otvaranja neke staklenke. Postoji mnogo trikova za otvaranje poklopaca staklenki, od stavljanja nožića za maslac ispod do stavljanja staklenke pod toplu vodu. Ali lupanje poklopca staklenke moglo bi biti najbolje rješenje!

Glavni razlog zašto se staklenke tako notorno teško otvaraju je pečat. Dok je pravilno zatvorena staklenka važna za transport i sigurnost, također se može činiti da ju je nemoguće otvoriti. Dakle, pronalaženje inovativnih načina da se poremeti brtva olakšat će otvaranje svake staklenke s lakoćom, piše Life Savvy.

VEZANI ČLANCI:

Kad nekoliko puta čvrsto udarite po poklopcu staklenke drškom drvene žlice ili noža, vjerojatno ćete “slomiti” taj zatvarač i trebali biste moći lako otvoriti staklenku. Ako ne uspijevate, pokušajte još nekoliko puta lupnuti.

Ako i dalje ne možete otvoriti staklenku nakon što ste je nekoliko puta lupnuli, uzmite taj isti nož za maslac i gurnite ga ispod ruba poklopca staklenke. Možete ga koristiti kao “polugu” za otvaranje staklenke. Nakon što čujete suptilan zvuk pucanja, to je znak da je pečat slomljen i trebali biste moći lako otvoriti staklenku.

Svaka je staklenka drugačija, ali razmislite o tome da dodate ovaj trik svom arsenalu rješenja sljedeći put kada je večer s tjesteninom i budete pokušavali otvoriti svoj omiljeni umak.

Kuhar otkrio dva predmeta koja uvijek trebate imati u svojoj kuhinji: Bez toga ne možete!

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije