Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Da vježbačima ne bude dosadno

Bacite utege, orbitreke i lopte.... Ovo je novi fitness-trend za 2017.

puzanje
Thinkstock
21.11.2016.
u 06:00

Treneri početnicima savjetuju da za početak pokušaju puzati baš onako kako to rade djeca koja još ne znaju hodati.

I svijet fitnessa mora iz godine u godinu nuditi nove trendove, nove oblike vježbanja i nove rekvizite jer bi bez toga svakodnevno vježbanja moglo postati dosadno. Svaka novotarija u svijetu tjelovježbe donosi novu i veću zaradu, a oni koji trendove ne slijede ostaju u pozadini.

Tako je na Balance Festivalu održanom u Velikoj Britaniji predstavljen novi trend, a to je puzanje koje jako nalikuje na puzanje beba koje još ne mogu hodati.

Vježbe se izvode na podu, a glavno “pomagalo” težina je tijela. Kako za ovaj oblik vježbanja nisu potrebne nikakve sprave ni rekvizite, jednom kada se nauči vježbati, više nije potreban odlazak u fitness-centar, već se može vježbati i kod kuće na minimalnom prostoru. Iako na prvi pogled ove vježba izgledaju vrlo jednostavno, one nisu nimalo lagana, a zahtijevaju i dobru koordinaciju. Osim toga, to su vježbe snage i izdržljivosti koje jačaju cijelo tijelo, a osobito mišiće trupa. Treneri koji su na spomenutom sajmu govorili o ovom obliku vježbi kažu da mogu pomoći i kod regulacije visokog krvnog tlaka, ali i kod bolova u leđima, što je sve veći problem u suvremenom svijetu.

Iako postoji bezbroj vježbi, treneri onima koji započinju vježbati savjetuju da prvo pokušaju puzati naprijed i natrag baš kao što to rade i bebe. Treba samo paziti da kralježnica bude u neutralnom položaju i da ruke i noge budu razmaknute na širinu bokova i ramena.

>>Natjeravate se na vježbanje i to vam je prava muka? Ovo je TOP 5 stvari koje biste trebali znati

>>Ovo su dvije najbolje vježbe na svijetu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije