Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Što kažete?

Austrijski turisti otkrivaju što im smeta, a što vole u Hrvatskoj

Zlatni rat na Bolu
Instagram/Wanda Nara
01.10.2019.
u 14:33

Turisti su najbolje ocijenili prirodne ljepote, čistoću mora i prekrasne plaže, ali jednako tako hvale i našu hranu

Agencija Improve Research & Analytics provela je online istraživanje u kojem je sudjelovalo 108 austrijskih turista koji su od travnja do rujna ove godine posjetili našu obalu ili priobalje. Pokazalo je što austrijski turisti misle o našoj zemlji, a naveli su mnogo pozitivnih stvari, ali imaju i neke zamjerke. 

Tako su pohvalili prirodne ljepote, gostoljubivost stanovništva te lijepa mjesta na Jadranskoj obali, ali zasmetao im je promet, manjak parkirališta, nedovoljna ponuda kulturnih događaja i izleta kao i sadržaja za djecu, a ne sviđaju im se ni cijene u trgovinama. 

Također, upravo su austrijski turisti treći po broju noćenja u Hrvatskoj, odmah iza njemačkih i slovenskih turista. Mnogi stari turisti vraćaju se, dok su oni koji su ove godine prvi put bili u Lijepoj Našoj priznali kako destinaciju u kojoj su boravili ne bi preporučili drugima. 

Najviše im smetaju visoke cijene usluga, proizvoda u trgovinama, smještaja, kao i stanje u kojem su zatekli smještaj u kojem su boravili, a neki upozoravaju da bi prostore trebalo češće čistiti. Osim cijena, nisu zadovoljni ni našom brigom za prirodu. Misle da se otpad ne odvozi dovoljno često, a općenito misle da premalo pozornosti dajemo zaštiti okoliša. 

Jedan dio sadržaja za zabavu i rekreaciju dobio je nešto nižu ocjenu. Naime, austrijski turisti nisu zadovoljni ponudom aktivnosti za djecu, kulturnom ponudom te noćnim životom. 

Pogledajte ljubavne savjete s Trešnjevačkog placa: 

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar Čitatelj300
Čitatelj300
15:28 01.10.2019.

Kada bi se u njemačkim ili austrijskim medijima pisalo što Hrvatima smeta u njihovim zenljama izbio bi revolt i skandal. Ako im smeta što ne odu na Karibe ljetovati ?! Njima smeta što Hrvati i dalje ne rade za 200-300 eura pa da mogu ljetovati za sitniš. Uostalom barem 20% hotela su austrijski pa neka se žale svojima.

NA
natrag
15:30 01.10.2019.

Sa svime sr slazem osim da cijenama dmjestaja. Naravno da ako zelis kucu s bazenom da to kosta vise od obicnog apartman;. A da su cijene u ducanima i trznicam; napumpane, jesu. Trebalo bi ih pitati gdje su uredjeniji i cisci smjestaji u Hrvatskoj ili u Spanjolskoj. Sam sam iznajmitelj i znam koliko se trudimo da sve blista doslovce. Bio sam u Spanjolskoj u vise ap.smjestaja. U jednom je bio i gazda s nama a o cistoci i zvjezdic:ma da ne pricamo. Stek;o sam dojam da je kod njih kad udjete u ap. kao kod nas kad gost izadje iz ap. A da su cijene van.usluge napumpane jesu. Turizam se nije puno promijenio sve ove godine. Uhljebi ti zele naplatiti smece koje ne bacas, tur.zAjednic; ti naplacuje nepostojece krevete itd. Svi bi ti uzim;li a nista davali a sezon;a traje 60 dana.

DU
Deleted user
15:41 01.10.2019.

Kritike točno , u sridu, pogodile bolne točke našeg obalnog turizma - a Min. turizma je krivo što nije već pokrenulo totalnu, dakle do jednog jedincatog, rekategorizaciju priv. smještaja u Hrvatskoj jer što se tu sve danas nudi - e to je tšeko shvatiti dok ne vidite osobno, a pod krinkom sobe s kupaonicom ili apartmana. Znači, živimo u novom stoljeću i tko želi -nek izvoli podignuti na današnju razinu krevete, namještaj, kupaonicu, opremiti klima napravom i td. Hotele "gnjave" za svaku sitnicu, oni imaju rekategorizaciju svake 4 god. i još sanitarna pa kojekakve druge inspekcije. O čistoći - e tu se uglavnom možemo "skriti" od srama jer niti se te sobe temeljito čiste, a o kupaonicama da se i ne govori - i nemate kome prigovoriti u priv. smještaju jer "ća bi tili za tricet eura". I kontejneri i smeće posvuda koje smrde su bjelodani dokaz da ljeti treba 2-3 pojačati ritam odvoza - ne, i "njima je lito". Tako da je krivnja i lokalno i na drž. razini - nema tu labavo, u ITA uđeš u sobu i na vratima otraga je dežurni tel. lokalnog ureda Min. turizma gdje možeš zvati i požaliti se. Cijena - ona uključuje i higijenu prostora i nov madrac, krevet, tuš koji radi i ostalo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije