Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ima hrvatske korijene

Amerikanka se našalila na račun Hrvata: 'Imaju vremena piti kavu cijeli dan, a lijek za sve im je rakija!'

Instagram/@inspiredbycroatia_
03.01.2024.
u 16:30

Mnogi stranci se složili s njom

Amerikanka Olivia ima hrvatske korijene, no rođena je i odrasla u Clevelandu, Ohio. Ipak, bila je okružena hrvatskom kulturom i s obitelji je gotovo svake godine putovala u Hrvatsku za ljetne praznike. 

Na svom je blogu ispričala kako je 2014. napustila SAD kako bi na godinu dana studirala u Hrvatskoj. Gotovo deset godina nakon toga i dalje živi ovdje, te često dijeli videe i fotografije Hrvatske na svojim društvenim mrežama, kako piše portal Dnevno.hr.

No, nedavno je Olivija pomalo 'provocirala' Hrvate u jednom od videa, a javili su joj se i stranci. "Reci mi da si Hrvat bez da mi kažeš da si Hrvat”, rekla je u videu u kojemu spominje sve rituale Hrvata te neke zanimljive običaje. “Ja živim u Hrvatskoj, naravno da imam vremena sjediti u kafiću i piti kavu cijeli dan. Ja živim u Hrvatskoj, kad kažem da odlazim, a treba mi zapravo dva sata da se pozdravim od nekoga. Ja živim u Hrvatskoj, naravno da domaće maslinovo ulje držim u starim bocama za maslinovo ulje”, nastavila je.

Dodala je i da se uz svako jelo jede kruh, da Hrvati znaju lijek za baš sve (i to je rakija). "Ako vas boli trbuh, rakija. Povrijedili ste ruku? Natopi krpu rakijom i stavi na ruku", našalila se. "Ja živim u Hrvatskoj, naši poslovi ovdje nisu plaćeni puno, ali i dalje vozim Mercedes i idem svake godine na skijanje. Ja živim u Hrvatskoj, i tajni sastojak svakog jela ovdje je vegeta”, nastavila je Olivia otkrivati 'tajne'.

VEZANI ČLANCI:

Osim toga, u videu je rekla i da je putovala diljem svijeta, ali da joj ipak nema ništa ljepše od Jadranskog mora i naše obale, a s njom su se složili i stranci. “Živim u Hrvatskoj i nikada ne bih izašla mokre kose van”, napisala je u šali jedna pratiteljica. “Kad sam došao u Hrvatsku, prve dvije stvari koje me moj hrvatski prijatelj naučio su vegeta i rakija, a sad mi je grozno kada toga ponestane u mom kućanstvu”, dodao je netko drugi.

 “Ovdje se svi boje propuha, to si zaboravila”, glasio je još jedan komentar. “Treća kava za redom, a tek je 15 sati, samo se zagrijavam”, pisalo je u još jednom od komentara. Ostatak komentara također se slagao s njenim tvrdnjama, a u nekima je pisalo i da je slična situacija u Rumunjskoj i Srbiji, te da bi se više Hrvata iz cijeloga svijeta trebalo vratiti u svoju domovinu. 

Ovo su najpovoljnije europske destinacije za odmor u dvoje - naši susjedi dominiraju ovom listom! 

Komentara 7

Avatar Psychlist
Psychlist
17:00 03.01.2024.

Nema tu šale to je sve istina 😀. Rakija je zakon.

LL
lijepa_li si
12:10 04.01.2024.

komadić raja nA zemlji! bez dvojbe.

Avatar Navajo
Navajo
20:50 03.01.2024.

Stereotipno gledanje! Ima onih koji i ne vole rakiju niti je piju, isto kao sto ima Amerikanaca koji vole kavu, ali ne whiskey!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije