Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
volim trčanje

Algoritam vas nagrađuje trima knjigama

put oslobođenja
14.06.2010.
u 16:19

Osvojite knjige "Put oslobođenja" i "Život kao igra".

Idućeg tjedna, 22. lipnja, na zagrebačkom savskom nasipu održat će se utrka pod nazivom "Volim trčanje". Utrka je osmišljena da bi kod građana probudila svijest o koristi kretanja i pozitivnom utjecaju na zdravlje. U nekoliko različitih utrka koje će se taj dan održati mogu sudjelovati baš svi, od najmanjih do profesionalaca. Večernji list medijski je pokrovitelj ovih utrka.

Jedan od pokrovitelja, tvrtka Algoritam, nagrađuje vas trima knjigama, a dobitnici su : Tamara Poljak knjige Put oslobođenja te Igor Cvern i Vanja Beg knjige Život kao igra.

Nagradit ćemo vas knjigom "Put oslobođenja" Richarda Yatesa.
Nakon što je stvorena revolucijom i ratom za neovisnost, Amerika je ponosno pošla putem oslobođenja, individualizma i samoostvarenja, koji će je dovesti do pobjede u dva svjetska rata i statusa globalne velesile. Pedesete donose eru blagostanja u sjeni Hladnog rata, a s njom i slijepu, očajničku potrebu za sigurnošću po svaku cijenu. Duh koji je stvorio Ameriku ustupa mjesto novonastalom konformizmu i pokornosti potrošačkog mentaliteta. Frank Wheeler, veteran Drugoga svjetskog rata, i njegova supruga April, školovana glumica, pristali su živjeti u tipičnom prigradskom naselju te nove Amerike, ali tek privremeno, dok im djeca ne odrastu, dok se ne odluče što zaista žele, dok ne pronađu sebe. Samo, može li Frank pronaći sebe u uredu na petnaestom katu zgrade Knox, može li April pronaći sebe u idiličnoj kućici na ironično nazvanom Putu oslobođenja?

Sljedeća knjiga koju možete osvojiti je "Život kao igra" Velimira Sriće.
"Ova je knjiga prije svega napisana zbog moje četvero djece. Trudio sam se biti prisutan u njihovu odgoju, voleći ih, igrajući se s njima, izmišljajući priče prije spavanja, podržavajući, usmjeravajući ih, pomažući im da odrastu i nađu svoje mjesto pod suncem. Svako od njih u nekoj mi je fazi života postavilo pitanje na koje nisam znao odgovoriti: Zašto živimo? Koji je smisao našeg postojanja?", Velimir Srića.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije