Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vrijedi se potruditi

8 savjeta kako da spasite vaš brak bez seksa

Seks
Foto: Shutterstock
21.09.2015.
u 07:00

Ako možete izbrojiti na prste koliko ste se puta ove godine upustili u razmjenjivanje nježnosti s vojenom osobom, vrijeme je da pod hitno poduzmete nešto

Osim povjerenja, međusobnog razumijevanja i kompromisa, seks se također nalazi na popisu nekoliko najvažnijih stvari za uspješan brak. Ne biste ni vjerovali koliko brakova završava razvodom jer parovi nisu funkcionirali u krevetu.

Ako možete izbrojiti na prste koliko ste se puta ove godine upustili u razmjenjivanje nježnosti s vašim bračnim partnerom, vrijeme je da pod hitno poduzmete nešto.

U nastavku saznajte što trebate učiniti da spasite vaš brak bez seksa.

1. Postavite se "bez negativnosti"
Ako se međusobno svađate svaki dan ili čak samo prepirete oko kućanskih poslova, brige za djecu, slobodnog vremena i pritom si izgovorite mnogo negativnih stvari poput "Tebi uopće nije stalo do ove obitelji", "Zašto si stalno nervozna?" i sl. sigurno ni jedno od vas neće poslije biti raspoloženo za seks. Stoga si zadajte cilj da pokušate što duže izdržati da ne prigovarate drugoj strani i ni u kojem slučaju nemojte biti sarkastični. Vidjet ćete što će se dogoditi.

2. Napišite mu/joj pismo
Istraživanja su pokazala kako pismo na papiru ima puno više učinka od slanja SMS-ova. Produbit ćete vašu povezanost, a to odmah vodi i do nježnosti u spavaćoj sobi.

3. Ne pokušavajte srediti stvari, samo slušajte
Svima je katkada potrebno samo da se požale nekome. A najčešće to radimo sa svojim bračnim partnerom. Stoga, kad vam se počne žaliti, nemojte uskakati u riječ i pokušati popraviti stvari, samo slušajte i budite puni razumijevanja za ono što govori.

4. Zajedno se uznojite pa uskočite pod tuš
Idite na trčanje zajedno ili u teretanu, izmorite se, a kada dođete kući, otuširajte se zajedno. Zbog vježbanja raspoloženje će vam se sigurno popraviti, a dobro raspoloženje i gola mokra tijela garancija su za nešto više.

5. Odvojite 15 minuta samo za sebe.
Kada dođete kući s posla i obavite sve što trebate, uzmite 15 minuta samo za sebe. Recite djeci da vas ne uznemiravaju, sjedite skupa za stol i samo razgovarajte i uživajte u međusobnom društvu.

6. Reagirajte na loše, ali i dobre vijesti
Ako vam se druga strana pohvali kako je napredovala na poslu, nemojte samo reći "super, što ćemo jesti?". Pitajte je kako se osjeća, pokažite da je i vama to bitna vijest, budite emotivniji jer svima je drago kada se i netko drugi veseli s vama.

7. Ne galamite
Kada se svađate, nemojte galamiti da vas čuju svi susjedi. Stišajte se i razgovarajte normalnim tonom. Iznenadit ćete se koliko ćete oboje biti razumniji jedno prema drugom.

8. Vaša žrtva je dar, a ne dug
Kada umjesto na piće s dečkima odete sa suprugom u šoping, ne gledajte na to kao da ste se vi žrtvovali i sada ona treba učiniti nešto za vas. Jer sigurno hoće. Na pojedine "žrtve" gledajte kao na dar voljenoj osobi, oboje ćete profitirati. 

>> 5 šokantnih znanstvenih činjenica o seksu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije