Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
alarmi

5 znakova da vas partner financijski vara

Novac
Foto: Thinkstock
1/3
03.06.2018.
u 12:09

Istraživanja su pokazala da 31 posto partnera u vezi kriju svoje financije ili imaju neki račun ili karticu skrivenu od svojih partnera ili partnerica.

Ako ste u vezi, vjerojatno najviše strahujete od seksualne prijevare. Ipak, velike probleme u vezi može prouzročiti i financijska prijevara. Istraživanje je pokazalo da 31 posto partnera u vezi kriju svoje financije ili imaju neki račun ili karticu skrivenu od svojih partnera ili partnerica. 

Rezultati istraživanja objavljeni su na portalu CreditCards.com

Kako prepoznati da vam partner krije nešto u vezi financija? Ovo je pet znakova za alarm...

1. Prmijećujete nove stvari

Različiti su uzroci zašto vaš partner ili partnerica krije svoje novce od vas. I financijske transakcije. Jedan od razloga može biti kupovanje novih stvari, odjeće ili gadgeta.

2. Brani se kada spomenete novac

Čak i ako prije nije bila "zabranjena tema", razgovor o financijama kod vašeg partnera ili partnerice stvara nelagodu. Partner koji se odmah po spomenu novaca osjeća napadnutim, nešto krije. 

3. Izvaci na mail

Usluga banaka da vam mjesečne izvatke šalje na e-mail ima mnogo prednosti: manje korištenje papira, jednostavnija pohrana izvješća, ali i veća doza privatnosti. Ako ste primijetili promjenu dostave izvatka za račune vašeg partnera ili partnerice, ali i poteškoće u razgovoru oko novaca, možda imate problem. 

4. Obasipa vas darovima

Ako je vaš partner odjednom postao jako velikodušan i obasipa vas darovima, vrijeme je  dobro otvorite oči. Možda je riječ samo o svjesnosti da je vrijeme da vam nadoknadi sve ono što vam nije pružao ili pružala ranije, ali ako znate s koliko je novaca raspolagao ili raspolagala prije, vrijeme je za ozbiljan razgovor. 

5. Izbjegavanje plaćanje karticama

Jedino gotovina ne ostavlja nikakve pisane tragove. Račun od neke translakcije se lako može baciti, a time nestaju i dfokazi za potrošen novac. Ako sumnjate da vas partner ili partnerica "financijski vara" ovo bi mogao biti dobar dokaz za to. 

Ključne riječi

Komentara 2

I0
ivica_01
13:03 03.06.2018.

normalno

AU
austrougarskigeneral
21:41 03.06.2018.

br 4 najviše

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije