Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobro je znati

5 pogrešaka koje radite tijekom tuširanja, a ne biste trebali

tuširanje
Foto: pixabay
1/3
11.04.2017.
u 07:40

Što to radimo krivo dok se tuširamo, a svakako bismo trebali izbjegavati?

Teško je i zamisliti da kod jednostavne radnje poput tuširanja, možete napraviti ikoju pogrešku. A posebice njih čak pet. 

Što to radimo krivo dok se tuširamo, a svakako bismo trebali izbjegavati? 

Vruća voda

Odličan je osjećaj nakon napornog dana stati pod vrući tuš i opustiti se. No, ma koliko se dobro osjećali pod vrućom vodom, to i nije tako dobra ideja. Voda nikako ne bi trebala biti toplija od 35 stupnjeva, poručuju stručnjaci. Vruća voda isušuje koži i može uzrokovati ljusštenje, a i širi krvne žile što ubrzava protok krvi što može uzrokovati aritmiju, osip i povećati rizik od upala. 

Predugo tuširanje

Tuširanje nikako ne bi trebalo trajati predugo. Savjetuje se da ono ne traje dulje od 10 minuta, a idealno bi bilo - sedam. 

Pretjerana uporaba gelova za tuširanje

Privlačna vam je ideja mirisne kupke prepune pjene? Izgleda odlično u filmskim scenama, no kad je riječ o svakodenvnom životu i tuširanju, uporabu gelova za tuširanje trebalo bi svesti na minimum. Ta sredstva skidaju zaštitni sloj kože i često je isušuju, a koža upija i sve eventualne štetne sastojke koje može sadržavati neki gel za tuširanje. 

Uporaba stare i vlažne spužve

Spužve su odlična baza za razvijanje bakterija, posebice ako je ostala vlažna i koristite ju već neko vrijeme. Stanice kože koje ostaju na njoj nakon trljanja tijela odlična su podloga za razvoj bakterija. Stoga pazite da uvijek koristite čiste i suhe spužve za tuširanje. 

Grubo brisanje

Ako iste skloni raditi piling tijela, dobro je s vremena na vrijeme tijelo prebrisati "grubljim" ručnikom. Ali svakako trebate biti nježni pri tome jer možete oštetiti kožu. Imajte na umu da piling tijela radite ne češće od jednom tjedno, a za sva ostala tuširanja i brisanja, prema svojoj koži budite nježni i vlagu upijajte, nemojte samo trljati. Koža će vam biti zahvalna. 

>>Znate li zašto biste se uvijek trebali tuširati prije odlaska na spavanje?

>>Imate osjetljivu kožu? Evo kako biste se trebali tuširati

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
09:02 11.04.2017.

možda bi najkorisnije bilo da se uopće ne peremo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije