Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
da ne zaboravite

5 jednostavnih trikova pomoću kojih ćete piti dovoljno vode dnevno

voda, piti vodu
Foto: Thinkstock
26.07.2015.
u 08:14

Iako stručnjaci savjetuju kako je potrebno piti dvije litre vode u tijeku jednog dana, mnogi to zaborave jer piju vodu samo kada osjete jaku žeđ

Svi znamo da moramo piti dvije litre vode dnevno jer je to dobro za naše zdravlje, no koliko se nas uistinu pridržava toga. Razlog manjeg unosa vode u organizam kod većine je zapravo banalan, jednostavno zaboravimo piti vodu kada ne osjetimo jaku žeđ.

Kako vam se to ne bi događalo, donosimo nekoliko jednostavnih trikova pomoću kojih ćete češće unositi vodu i organizam i tako zadovoljiti dnevne potrebe na čemu će vam vaše tijelo biti itekako zahvalno.

1. Uvijek nosite bočicu vode sa sobom. Stavite jednu u torbicu ili torbu za teretanu, a oni koji imaju uredski posao obavezno neka drže bocu s vodom na stolu. Ako i ne sjedite cijeli dan na poslu za stolom, nosite bocu s vodom sa sobom ili je odložite negdje gdje će vam biti vidljiva, a dostupna.

2. Ako niste ljubitelj obične vode, dodajte u nju razne okuse kako bi vam bila ukusnija. Narežite nekoliko kriški limuna, naranče, grejpa ili bilo kojeg drugog voća i ubacite u vodu. Odmah će biti drugačijeg okusa zbog čega će vam je vjerojatno biti draže piti. Također, voćni čajevi dobra su zamjena za običnu vodu.

3. Svaki put kada sjednete doručkovati, ručati ili večerati kod kuće, ulijte si prvo čašu vode i stavite je na stol. Tako nećete zaboraviti popiti. Ako ste pak u restoranu, uvijek uz obrok naručite i čašu vode.

4. Napravite podsjetnik. Napišite si na papirić podsjetnik da trebate piti vodu i stavite na hladnjak kod kuće ili vaše radno mjesto i tako sigurno nećete moći reći da ste zaboravili popiti dovoljno vode.

5. Jedite ljute papričice. Osim što ćete zbog njih morati piti puno vode da "ugasite vatru" u ustima, istraživanja su pokazala kako je ljuta paprika itekako dobra za ubrzavanje metabolizma.

>> Pila je vodu s limunom i medom na prazan želudac godinu dana. Evo što se dogodilo

Komentara 2

MT
mladen.turcic
10:17 26.07.2015.

majke ti kako se samo uspio dosjetit takvih famoznih trikova ,,svaka cast,,,,auuuu .,,zamisli ,napisat si cediljicu,,ili naruci u restoranu s klopom,,,

Avatar Perica1
Perica1
10:26 26.07.2015.

Kad si žedan onda piješ. Najbolje još da ti alarm na mobu svira kad trebaš jesti, piti, piškiti i kakiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije