Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oba spola

2, 3, 4? Evo nakon koliko alkoholnih pića ćete vidjeti - duplo!

Zamagljena slika
Foto: Thinkstock
17.09.2015.
u 07:00

Muškarci mogu bez ikakvih većih problema "pratiti" žene. Iste količine pića na njih neće tako utjecati, barem ne tako da budu toga svjesni.

"Kakav si kapacitet?"

Gotovo smo sigurni da znate koja vam je "mjera", odnosno, nakon koliko alkoholnih pića više "niste svoji".

I dok se može pretpostaviti da je to individualna stvar, znanstvenici stavljaju pod zajednički nazivnik konzumaciju alkohola i zamagljen vid za oba spola.

Koliko za žene, koliko za muškarce?

Ženama, kao nježnijem spolu, "treba" znatno manje alkohola nego muškarcima da dosegnu tu granicu kada im se vid počinje zamagljivati. Kako osoba nastavlja piti i konzumira veće količine alkohola, tako i pogled ispod obrva postaje sve zamučeniji i javlja se "dupla slika".

Tri viskija (od 25 ml) ili dvije limenke piva s 5% alkohola (330 ml) bit će dovoljno da se ženama počne zamagljivati vid. Gotovo da će jedva vidjeti nakon dvije čaše od 175 ml vina ili tri votke (od 25 ml).

Muškarci mogu bez ikakvih većih problema "pratiti" žene. Iste količine pića na njih neće tako utjecati, barem ne tako da budu toga svjesni.

Oftamolog konzultant iz londonske klinike za očne bolesti Moorfield, Alexander Ionides, tvrdi da tek nekoliko mililitara alkohola već utječe na organizam, ali često nismo toga svjesni.

Ako vozite, nemojte piti ma koliko se osjećali sigurnim u sebe jer iste količine alkohola neće jednako djelovati na svakoga, koliko će alkohola biti u vašoj krvi u određenim trenucima ovisi o vašoj tjelesnoj građi, spolu, težini, razini stresa, metabolizmu, godinama i o tome jeste li jeli išta prije konzumacije alkohola.

>>Pijete alkohol prije spavanja radi lakšeg sna? Griješite, i to jako!

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije