Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
disciplina je bitna

10 koraka danas za lijepu i zdravu kožu sutra

pomlađivanje
Foto: Shutterstock
1/4
27.10.2014.
u 08:40

Iako se koža sama regenerira, morate se o njoj brinuti. Usvojite li ove zdrave navike, budite sigurni da će vam koža biti zahvalna i to vam vratiti dvostruko

Koža je najveći organ našeg tijela i bez obzira na njezinu sposobnost samoobnove potrebno ju je njegovati i brinuti o njoj svakodnevno.

Naročito izložena štetnim utjecajima okoliša kao i brojim štetnim navikama jest upravo koža lica, rekla je za magazin Moje zdravlje kozmetičarka Jasminka Herceg.

Upitali smo je što možemo učiniti danas za lijepu i zdravu kožu sutra.

Pomlađivanje je danas iznimno popularno, no ponekad iz potpuno pogrešnog motiva. Briga o koži prvenstveno služi njezinu zdravlju, a ljepota ili u ovom slučaju, mladolik izgled jest posljedica. Za pravilnu njegu potrebna je disciplina, sve dok briga o koži ne postane zdrava navika. Što ranije usvojimo ovu naviku, to će koža biti zahvalnija – ističe J. Herceg.

Propadanje kolagenih vlakana

Dva su uzroka starenja kože. Prvi je prirodno starenje, neizbježno je i povezano s kronološkim starenjem. Drugi je utjecaj vanjskih čimbenika: ultraljubičastih zraka, dima cigareta i alkohola, koji dovode do prijevremenih znakova starenja kože, a zdravim ponašanjem inače bi se mogli odgoditi za kasniju životnu dob, upozorava dr. Ivana Nola.

Najvažnija promjena u koži nastala biološkim starenjem, a ubrzana zbog djelovanja ultraljubičastih zraka, propadanje je kolagenih vlakana pa su gotovo sve nekirurške face-lifting tehnike usmjerene na regeneraciju kolagenih vlakana.

Razina kolagena i elastina, koji su zaduženi da održavanje tonusa kože i njezinu elastičnost, nakon 25. godine života kreće silaznom putanjom i to jedan posto u idealnim uvjetima.

– To bi značilo da ne pušite, ne pijete alkohol, unosite svakodnevno veću dozu antioksidansa, niste nimalo izloženi štetnom utjecaju UV zraka, pijete minimalno dvije litre vode dnevno te besprijekorno obavljate svoju beauty rutinu – navodi J. Herceg.

Prije bilo kojeg pothvata, svakako se sugerira obaviti dijagnostiku kože lica kod profesionalca, što je prvi i nezaobilazan korak na putu do pomlađivanja i dobrog stanja kože. Često se događa da se žene njeguju pogrešno te da uopće ne znaju kakva im je koža.

>>Mag. Brlečić: Svaka žena želi kožu koja je baršunasta kao ruža

>>6 savjeta koji će vam pomoći da zagladite postojeće bore

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije