Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Kutina: Očekuju bogata arheološka nalazišta uz temelje

20.05.2009.
u 17:48

KUTINA – Muzej Moslavina nastavio je ovih dana arheološka iskapanja u ulici Kutinska lipa u Kutini. Ovo je već peta godina sustavnog istraživanja na tom lokalitetu, a dosad je djelomično istraženo nešto više od 500 četvornih metara, na kojima su nađeni ostaci temelja stambenog ili javnog objekta.

Kako je naglasila arheologinja Ana Bobovec, na trenutačnom su lokalitetu dijelovi temelja, no ona vjeruje da bi na okolnim parcelama mogla biti još bogatija nalazišta.

- Ovo istraživanje je samo jedan segment u nizu. Sada bi ta arheološka dokumentacija, koliko je ima, trebala biti podloga za jednu studiju Konzervatorskog odjela Ministarstva kulture u Sisku da se vidi što se dalje može napraviti i da se napravi prezentacija kako bi se ta dokumentacija mogla iznijeti pretpristupnim fondovima Europske unije kako bi se namaknuo novac za buduća istraživanja - kazala je arheologinja Ana Bobovec.

Ove godine istraživanja na ovom lokalitetu će se obavljati do 27. svibnja, a financiraju ih Grad Kutina, Sisačko-moslavačka županija, a dio novca osiguran je i od Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Želite prijaviti greške?