Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
veganstvo je budućnost

Zvijezde upozoravaju: "Pandemiju je uzrokovalo jedenje mesa"

Foto: Twitter
15.04.2020.
u 13:13

Gitarist Queena Brian May i poznati Beatle Paul McCartney okrivili su jedenje mesa za trenutnu pandemiju koronavirusa.

Gitarist Queena, Brian May, u siječnju se priključio popularnom izazovu Veganuary i od tada se hrani veganskom prehranom. To ga je natjeralo na razmišljanje i izjavio je kako vjeruje da je veganstvo budućnost čovječanstva, pogotovo sada, nakon što nas je pandemija koronavirusa "bacila na koljena". 

- Ako želimo dublje razmisliti o tome, mislim da moramo preispitati zašto jedemo životinje. To je srž problema. Izgleda i da se je ova pandemija nastala zbog jedenja mesa, a postaje i sve jasnije da takva prehrana nije najbolja za naše zdravlje - rekao je May za NME i dodao kako se nada da će nas ova situacija natjerati da razmislimo o svojim prehrambenim navikama.

Nekoliko dana prije, Paul McCartney, također vegan, pozvao je na zatvaranje kineskih javnih tržnica, poznatih kao "wet markets" upitnih sanitarnih uvjeta.

- Budimo iskreni, malo je srednjovjekovno jesti šišmiše. Čini se da su i SARS i ptičja gripa i ostale bolesti došle od toga. A zašto? Zbog takvih srednjovjekovnih praksi. Nadam se da će ovo promijeniti stvari - rekao je McCartney. 

Svakim danom sve više ljudi odlučuje se na tu vrstu prehrane, bilo zbog zdravlja ili dobrobiti životinja i okoliša, a May i McCartney nisu jedini advokati veganstva. Joaquin Phoenix ove je godine na dodjeli Oscara održao i strastven govor o veganstvu i budućnosti čovječanstva, a i cijeli je meni na Oscarima zbog njega bio veganski. 

Komentara 1

HR
hrvoje367
21:09 15.04.2020.

Ma da,a ja kad prdnem nastane potres u Japanu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije