Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Met u Lisinskom

Željko Lučić na čelu najbolje moguće verdijanske postave

'rig1_3051a'
'Ken_Howard'
18.02.2013.
u 08:00

Radnja opere u režiji Michaela Mayera dobro se uklopila u Las Vegas 1960-ih godina

Umjesto na vojvodskom dvoru u Mantovi prije nekoliko stoljeća, radnja Verdijeva Rigoletta u najnovijoj produkciji Metropolitana odvija se u Las Vegasu početkom šezdesetih godina prošlog stoljeća. I sve funkcionira. Vojvoda od Mantove estradni je kralj kockarnice kojeg prati štakorski čopor nalik na "rat-pack", kako je svojedobno nazvana skupina oko Sinatre. Rigoletto je jedan od onih nesretnika koji se vrzmaju i žive od mrvica sa stolova moćnika bilo koje vrste u svakom vremenu, pa tako i u estradno-mafijaškom miljeu Las Vegasa.

No, bez obzira na to vrtjeli glavom ili ne na takvu režiju i pripadajuću neonski blještavu scenu i kostime, svi su u publici bili oduševljeni glazbenom izvedbom postave snova. Metropolitan je bio na nogama, a i mi iz Lisinskog odlazili smo u zimsku noć punih ušiju i duše.

Srpski bariton Željko Lučić u naslovnoj ulozi od voditeljice Renée Fleming nije dobio priliku pozdraviti publiku u kinima u Srbiji i Hrvatskoj, ali to nije umanjilo uživanje u njegovu moćnom nastupu i glasu, skupa s anđeoskim i u svakom pogledu savršenim pjevanjem Diane Damrau u ulozi Gilde. Piotr Beczala kao Vojvoda, Štefan Kocan kao Sparafucile bili su jednako važni i ravnopravni članovi jedne od najboljih danas mogućih verdijanskih pjevačkih postava. (bp/VLM)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije