Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Festival komedija

Završili su 12. Bobijevi dani smijeha: Pobijedio je "Zakon Zagore" Ivana Lea Leme

Histrion.hr
24.11.2023.
u 09:19

Festival koji u spomen na velikog glumca Josipa Bobija Marottija organiziraju Histrioni završio je dodjelom nagrada i posebnih priznanja

Završili su 12. Bobijevi dani smijeha, festival komedija koje u spomen na velikog glumca Josipa Bobija Marottija organiziraju Histrioni. Žiri, koji je ove godine radio u sastavu: glumica Ankica Dobrić, predstavnik publike Branko Babac i redatelj Ivan-Goran Vitez, odlučio je da je najbolja predstava festivala "Zakon Zagore" autora i redatelja Ivana Lea Leme u produkciji Gradskog kazališta mladih iz Splita.

Glumačke nagrade za najbolje ženske uloge pripale su Lidiji Florijan za ulogu Anđelije i Miji Vladović za ulogu Anđelije u predstavi "Zakon Zagore", a ona za najbolju mušku ulogu Janu Kerekešu za ulogu Hrvoslava u predstavi "U zdrav mozak" Kerekesh teatra.

Žiri je dodijelio i tri posebna priznanja, prvo produkciji Istarskog narodnog kazališta "Levan Beach Hotel Michaela i Susan Parker", u prijevodu i režiji Jasminka Balenovića, drugo Mariji Kolb za ulogu Lorelei – Lorice u predstavi "Muškarci više vole plavuše" Morane Foretić, Dorotee Šušak i autorskog tima, u produkciji Kazališta KNAP, te treće mladoj glumici Lari Nekić za ulogu tiktokerice Lare u predstavi "Krčmarica Purgerica" Carla Goldonija u režiji Dražena Ferenčine i izvedbi Glumačke družine Histrion. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije