Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prikazano 30 filmova

Završen 17. Vukovar film festival: Pobjednici dobili nagradu Zlatni šlep

Vukovar: Darko Puharić, direktor Vukovar film festivala
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/3
28.08.2023.
u 13:36

Po prvi put na festivalu su sudjelovali filmovi iz svih podunavskih zemalja koji su prikazivani na 5 lokacija u Vukovaru

Projekcijom francuskog igranog filma „Jeanne Du Barry“ završen je 17. Vukovar film festival. Svečanost zatvaranja organizirana je u perivoju dvorca Eltz, a na samome događaju nazočile su brojne poznate ličnosti na čelu s glumicama Darijom Simeonovom i Darijom Dimitrovom te producenticom Irenom Marković čiji je film „Majka“ proglašen pobjednikom u kategoriji najboljeg igranog filma. Ukrajinski dokumentarni film „Kuća od iverja“, redatelja Simona Lerenga Wilmonta, ovogodišnji stručni žiri VFF-a proglasio je za najbolji dokumentarni film u službenoj konkurenciji. 

Ovogodišnji Vukovar film festival ponovno se vratio u termin krajem kolovoza što se pokazalo kao pun pogodak. Treba napomenuti i kako je 17.VFF organizirala potpuno nova ekipa na čelu sa direktorom festivala Darkom Puharićem. Tijekom festivala prikazano je ukupno 30 filmova od kojih je njih 20 bilo u službenoj konkurenciji za najbolji igrani i najbolji dokumentarni film. Pobjednici su dobili nagradu Zlatni šlep. Po prvi put na festivalu su sudjelovali filmovi iz svih podunavskih zemalja koji su prikazivani na 5 lokacija u Vukovaru.

VEZANI ČLANCI:

Ove godine uvedeno je i niz noviteta na samome festivalu pa je tako Njemačka bila država prijatelj festivala. Uvedena je i rijeka prijatelj festivala, a ove godine je odabrana rijeka Nil tako da su prikazana i dva egipatska filma. Novost je i Dječji filmski festival u okviru kojega su prikazivani dječji filmovi, a obilježeno je i 100 godina Disneya. U planu je da možda već naredne godine uvede se i festivalska nagrada za najbolji film iz Dječjeg filmskog festivala. Isto tako svake slijedeće godine birati će se nova država prijatelj festivala i nova rijeka prijatelj. Po prvi put ove godine u okviru festivala je bio organiziran i znanstveni dio festivala što će se također razvijati iz godine u godinu.

- Sve smo to uspjeli napraviti u tri i pol mjeseca. Poslije svega mogu samo reći da sam ponosan na sve učinjeno te obećati da ćemo iz godine u godinu truditi se da budemo što kvalitetniji i bolji. VFF je jedan od brendova Vukovara i želimo da bude vodeći filmski festival uz Dunav – rekao je Puharić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije