Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UKUPNO 30 FILMOVA

Otvoren 17. Vukovar film festival: Po prvi puta zastupljeni filmovi iz svih podunavskih zemalja

Foto: Vukovar Film Festival
1/5
24.08.2023.
u 23:52

Večerašnju svečanost otvaranja uveličala je mlada irska glumica Niamh McCormack koja je odigrala glavnu ulogu u filmu Čarobna frula s kojim je otvoren 17. VFF

U perivoju Dvorca Eltz večeraš je otvoren 17. Vukovarski film festival – festival podunavskih zemalja koji se održava do 27. kolovoza. Tijekom ovogodišnjeg festival biti će prikazano ukupno 30 filmova od kojih njih 20 u natjecateljskoj kategoriji. Najbolji igrani filmovi i najbolji dokumentarni filmovi dobiti će nagradu Zlatni šlep.

Po prvi put na festivalu će biti zastupljeni filmovi iz svih podunavskih zemalja. VFF ove godine donosi i Dječji filmski festival, znanstveni dio, a novost je i odabir rijeke prijatelja za koju je ove godine izabrana rijeka Nil. Njemačka je država prijatelj festivala. Sve će se to održavati na pet lokacija u Vukovaru i to u perivoju Dvorca Eltz, jednoj od dvorana dvorca, u dvoranama Hrvatskog doma i Ružičkine kuće te u amfiteatru Vukovarskog vodotornja. 

Večerašnju svečanost otvaranja uveličala je mlada irska glumica Niamh McCormack koja je odigrala glavnu ulogu u filmu Čarobna frula s kojim je otvoren 17. VFF. Niamh McCormack je rekla kako je oduševljena Vukovarom i hrvatskim gostoprimstvom te da joj je ovo bilo prvi put da se nalazi u Hrvatskoj. 

POVEZANI ČLANCI:

Sedamnaesti se filmski festival u Vukovaru održava u razdoblju od 24. do 27. kolovoza, a publiku očekuje trinaest igranih filmova u službenoj konkurenciji, sedam dokumentaraca u konkurenciji, dva egipatska filma u popratnom programu “Rijeka prijatelj: Nil” čije se projekcije održavaju na potpuno novoj lokaciji prekrasnog ambijenta amfiteatra Vukovarskog vodotornja te četiri filma programa 100 godina Disneyja čija se obljetnica slavi u sklopu Dječjeg vukovarskog filmskog festivala organiziranog u Rodnoj kući Lavoslava Ružičke uz partnere American Corner Vukovar, Egmont i Gradsku knjižnicu grada Vukovara.
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije