Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
koncertom orguljaša

Zatvorene 69. Dubrovačke ljetne igre

Dubrovačke ljetne igre
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/10
26.08.2018.
u 08:04

Ovogodišnji dobitnici nagrade „Orlando“, koju tradicionalno dodjeljuje Hrvatska radiotelevizija za najuspješnija ostvarenja u dramskom i glazbenom dijelu programa, su hrvatska dramska umjetnica Nataša Kopeč i ruski pijanist Daniil Trifonov.

Koncertom američkog orguljaša Camerona Carpentera sa Simfonijskim orkestrom HRT-a pod ravnanjem Danielea Rustionija te kratkom ceremonijom slaganja festivalske zastave pred crkvom svetog Vlaha u Dubrovniku u subotu navečer zatvorene su 69. Dubrovačke ljetne igre.

U svom 69. izdanju najveći hrvatski festival okupio je gotovo dvije tisuće umjetnika iz cijelog svijeta, koji su u 47 dana, od 10. srpnja do 25. kolovoza, na 30 scenskih i ambijentalnih lokacija pred oko 60 tisuća domaćih i inozemnih posjetitelja izveli 86 dramskih, glazbenih, plesnih, folklornih, filmskih, likovnih i drugih programa.

Ovogodišnji dobitnici nagrade „Orlando“, koju tradicionalno dodjeljuje Hrvatska radiotelevizija za najuspješnija ostvarenja u dramskom i glazbenom dijelu programa, su hrvatska dramska umjetnica Nataša Kopeč i ruski pijanist Daniil Trifonov. Kopeč je nagrađena za ulogu Olivije u dramskoj predstavi "Pod balkonima" Ranka Marinkovića u režiji Darija Harjačeka, a Trifonov je nagradu zaslužio sjajnom izvedbom u čast Chopinu u prepunom Kneževu dvoru 6. kolovoza.

Proračun festivala ove godine iznosio je 13,8 milijuna kuna, od čega je 44 posto vlastitih sredstava prikupljenih iz prihoda od ulaznica, sponzora i donatora, te je za 7 posto veći u odnosu na prošlu godinu.

Komentara 1

Avatar rubinet
rubinet
10:42 31.08.2018.

Jadni se Orlando crveni od stida.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije