Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rahmanjinov na stereoidima

Mladi Cameron Carpenter zvijezda je svijeta klasične glazbe, ali i Instagrama

24.08.2018.
u 12:11

Američki glazbenik nastupit će na zatvranju Dubrovačkih ljetnih igara sa Simfonijskim orkestrom HRT-a, u TV i radio prijenosu

U vrućoj noći zatvaranja Dubrovačkih ljetnih igara kao pravo glazbeno osvježenje doći će američki orguljaš Cameron Carpenter, nagrađivana mlada zvijezda klasične glazbe, ali i Instagrama, na kojem rado objavljuje fotografije sa svojih putovanja ili pozira u maniri moderne pop-zvijezde.

U Dubrovniku će nastupiti sa Simfonijskim orkestrom Hrvatske radiotelevizije, a koncertom će ravnati talijanski dirigent Daniele Rustioni. U programu su Rahmanjinove Varijacije na Paganinijevu temu u obradi koju potpisuje sam Cameron Carpenter, a svoju verziju skladbe opisuje kao “Rahmanjinova na steroidima”.

Cameron Carpenter rođen je 1981. u Pennsylvaniji u SAD-u, a svojom muzikalnošću, tehničkim sposobnostima i pionirskim duhom već je ostavio trag u suvremenoj povijesti glazbe. Od samog dovršetka izrade njegova instrumenta pod nazivom Međunarodne putujuće orgulje (The International Touring Organ – ITO) 2014. Cameron prkosi početnoj skepsi spram ovog digitalnog instrumenta te ga je etablirao na najprestižnijim svjetskim pozornicama. Sad već gotovo isključivo nastupa na svojem ITO-u. Dubrovački koncert Camerona Carpentera uživo će prenositi Prvi program HTV-a i Treći program HR-a.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije