Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zvijezda održala koncert na bazenima u Velikoj

Zašto Thompsonu smetaju novinari?

05.07.2009.
u 10:52

VELIKA – I opet novinari nisu bili na koncertu Marka Perkovića Thompsona koji je u subotu održan na bazenima u Velikoj. Iako uredno zatraživši dvije akreditacije za novinara i fotoreportera Večernjeg lista, odbijeni smo s obrazloženjem da to nije moguće jer Thompson ima „svoje“ novinare i fotografe koji jedini imaju pristup koncertima.

Prema riječima Marice Vidović, organizatora koncerta u Velikoj, nije bila njena odluka da se novinarima zabrani ulazak.

- Pri dogovaranju koncerta odlučeno je da nema snimanja i novinara jer ukoliko bi netko npr. snimao na otvorenom, to kasnije ne bi dobro izgledalo ukoliko bi se prikazivalo na televiziji – ističe Vidović, a kada smo je zamolili za kontakt broj menadžera Barišića, rekla je da ne može naći njegovu posjetnicu. Teško je razumjeti kakve veze ima snimanje na otvorenom s novinarskim zadatkom jer rijetki su novinari ujedno i kamermani, ali da se radi o nečemu više prirode, nije teško zaključiti.

Podsjećamo se da je i osječki Thompsonov koncert protekao bez novinara koje su na ulazu u dvoranu trebale dočekati akreditacije, a na kraju su se umjesto akreditacija pojavili zaštitari. Neki su se foto-reporteri ipak „uvukli“ u dvoranu, ali su ih zaštitari kad su nakon pola sata uočili „blicanje“ izbacili van. I Thompson je tada s pozornice poručio da su održali devedeset koncerata na turneji uz prijateljsku atmosferu, a kasnije su ih prozivali za nacizam za što su krivi i neki novinari koje zbog toga više neće puštati na koncerte što se sada i obistinjuje.

- Prema policijskoj procjeni, na veličkom koncertu bilo je 4.000 ljubitelja Thompsonove glazbe,a događaj je protekao iznenađujuće mirno bez incidenata i narušavanja javnog reda i mira, objasnio je Miro Vujnović, voditelj smjene OKC-a PU Požeško-slavonske.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije