Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povišeni tonovi

Vrdoljak: Nisam ni na koga vikao, pa ne vičem ni na svoju djecu

Antun Vrdoljak
Goran Stanzl/Pixsell
31.05.2012.
u 21:33

Nama mlađima smetala je partijska atmosfera u HDFD-u u kojem se predsjednik birao aklamacijom, kaže novi šef

Vijest da je nakon 14 godina Nada Gaćešić Livaković smijenjena s čela Hrvatskog društva filmskih djelatnika, a zatim i njena reakcija u kojoj je optužila ravnatelja Hrvatskog audiovizualnog centra Hrvoja Hribara za zakulisno lobiranje protiv nje, pokrenula su lavinu priča o događanjima na izbornoj skupštini HDFD-a, na kojoj je kao novi predsjednik izabran snimatelj Silvio Jesenković.

U kuloarima se moglo čuti da je Antun Vrdoljak imao pravi ispad na sjednici te da je optužio redatelje i producente za “protuprirodno udruživanje” kako bi omeli rad Društva. Sam Vrdoljak nije imao komentara na izbor novog predsjednika, a što se povišenih tonova tiče, rekao je da je bilo vruće i mnogo ljudi, što je doprinijelo blagoj nervozi, ali da on ni na koga nije vikao jer ne viče ni na djecu. Iako se rijetko pojavljuje na sastancima Društva, Vrdoljak je došao podržati Gaćešić Livaković, baš kao i cijela svita filmaša starije generacije. Ni protukandidat Jesenković nije bio sam – na sjednici se okupilo mnogo mladih ljudi. Novi predsjednik izabran je sa samo tri glasa više.

– Nada Gaćešić Livaković u svojim je mandatima napravila puno dobroga, ali kad je netko predugo na jednom mjestu, vidik mu se sužava. Mnogi mlađi članovi osjećali su nezadovoljstvo i želju za promjenom. Prošlih nekoliko izbornih sjednica nije ni imala protukandidata, a mnogima je odgovaralo da u HDFD ostane partijska atmosfera u kojoj se predsjednik bira aklamacijom, što je nama mlađima jako smetalo – objasnio je motive kandidature Jesenković.

Ono u čemu su mnogi prepoznali njegovu prednost nad dosadašnjom predsjednicom spremnost je na dijalog s HAVC-om, HTV-om i strukovnim udrugama, s kojima je Nada Gaćešić Livaković često bila u sukobu. Stoga možda i nije loše da je na čelu HDFD-a novi čovjek koji izbjegava klanove starijih kolega.

Komentara 6

EN
EndemskaVrsta
09:45 01.06.2012.

Koja je to subvarijanta gorljivog katolika (tako se sam predstavlja!) koji laže čim zine???

BI
bigred1
10:27 01.06.2012.

je, gospon vrdoljak imam ja jednog takvog s kartanja koji doma ne smije ni beknuti,pa se onda nad nama iživljava. dugo mi nije to bilo jasno dok me jednom njegov susjed nije pitao kako se ponaša na kartanju.

JO
joso
11:26 01.06.2012.

stari parazit je konačno ostao bez municije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije