Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GITARSKI VIRTUOZ

Vlatko Stefanovski obilježava 50 godina karijere: Priprema tri akustična koncerta u Hrvatskoj

Vlatko Stefanovski
Foto: Music Time
1/3
31.01.2024.
u 21:25

Vlatko Stefanovski, poznat po svojoj jedinstvenoj fuziji etno-jazza, rocka, bluesa i makedonske tradicionalne glazbe, predstavit će se publici u akustičnom aranžmanu

Vlatko Stefanovski, jedan od najistaknutijih gitarskih virtuoza ovog dijela Europe, ove godine slavi 50 godina na sceni, a tim povodom priprema akustične koncerte 27. ožujka u Lori u Splitu, 28. ožujka u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zadru te 29. ožujka u HKD na Sušaku u Rijeci. Publici će se predstaviti u intimnom solo izdanju, izvodeći svoje najpoznatije skladbe na gitari koje će biti presjek dugogodišnje i uspješne glazbene karijere. 

Vlatko Stefanovski, poznat po svojoj jedinstvenoj fuziji etno-jazza, rocka, bluesa i makedonske tradicionalne glazbe, predstavit će se publici u akustičnom aranžmanu koji naglašava njegovu iznimnu virtuoznost na gitari. Ulaznice su u prodaji u sustavima: Eventim.hr, Adriaticket.com i Mojekarte.

Vlatko Stefanovski rođen je 1957. godine u Prilepu u Makedoniji gdje je započeo svoju glazbenu karijeru kao mladi gitarist. Svoj prvi značajan uspjeh postigao je kao član kultne grupe Leb i Sol, koja je bila pionir u spajanju tradicionalne makedonske glazbe s modernim rock zvukom. Kroz svoj rad s Leb i Sol, Stefanovski je postao prepoznatljiv po svojoj iznimnoj gitarskoj tehnici i kreativnom pristupu glazbi.

VEZANI ČLANCI:

Nakon razlaza grupe Leb i Sol, Vlatko se posvetio samostalnoj karijeri te je izdao brojne albume koji odražavaju njegov široki glazbeni opus. Njegova solo karijera obuhvaća različite glazbene žanrove, istražujući područja poput jazza, bluesa, etno-glazbe te akustične gitare. Njegova suradnja s vrhunskim glazbenicima diljem svijeta dodatno je obogatila njegov glazbeni izraz.

Nagrađivan i priznat, Stefanovski je dobitnik državne nagrade Makedonije za životno djelo u kulturi i umjetnosti "11. oktobar". Osim toga, dodijeljen mu je počasno doktorat za umjetnost od strane Sveučilišta Sv. Kirila i Metodija iz Skopja, potvrđujući njegov značajan doprinos svjetskoj glazbenoj sceni

Komentara 2

Avatar dr. Evil
dr. Evil
18:15 05.02.2024.

50 g ? A šta si radio prije toga?

KO
Kobasica321
21:08 05.02.2024.

Vlatko Kralj! Proletjelo 50g..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije