Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrv. glazba u Beču

Velik interes za Darka Rundeka u klubu Porgy i Bess

Darko Rundek
arhiva VL
28.10.2011.
u 17:22

U Beču će nastupiti i The Bambi Molesters kao i Trio Vladimira Bodegrajca, ženska klapa Armorin, ali i studenti bečke glazbene akademije i Instituta Franz Schubert koji će izvoditi djela Alfija Kabilja

Tradicijska hrvatska glazba, ali i klasika, jazz i rock bit će zastupljeni na Sedmom festivalu hrvatske glazbe u Beču, koji počinje 3. studenog u Mozartovoj dvorani Konzerthausa. Festival otvara Lidija Bajuk Quartet, a koncert koji se našao u abonmanu austrijske glazbene mladeži rasprodan je još od kolovoza. Lidija Bajuk će uz Antuna Božića, Stanislava Kovačića i Branka Trajkova Traka premijerno izvesti niz hrvatskih tradicijskih skladbi.

U organizaciji Muzičkog informativnog centra Koncertne direkcije Zagreb u Beč, i to u ugledni Theater Akzent, odlazi i Tamburaški orkestar Hrvatske radio-televizije koji je upravo proslavio sedamdeseti rođendan, ali i ansambl Lado, koji će nastupiti u znamenitoj Zlatnoj dvorani bečke vijećnice. Tu su i Zagrebački kvartet, Zagrebački gitaristički kvartet, ali i Kvartet Rucner koji s djelima mahom hrvatskih skladatelja nastupa u palači Eschenbach, Puhački orkestar oružanih snaga Republike Hrvatske pod vodstvom Tomislava Fačinija nastupa u crkvi sv. Petra u samom središtu Beča, gdje će muzicirati i violinist Marko Žepić uz orguljaša Pavla Mašića. U poznatom klubu Porgy i Bess nastupa Rundek Cargo Trio, za čiji nastup već vlada golem interes u Beču, a na istom će mjestu muzicirati i ZZ Quartet Ratka Zjače i Simonea Zanchinija u kojem su i bubnjar Adam Nussbaum te jazz basist Martin Gjakonovski. U Beču će nastupiti i The Bambi Molesters kao i Trio Vladimira Bodegrajca, koji je bio asistent gruzijske profesorice klavira Martine Ambokadze, umjetničke savjetnice Ive Pogorelića. Tu su i ženska klapa Armorin, ali i studenti bečke glazbene akademije i Instituta Franz Schubert koji će izvoditi djela Alfija Kabilja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije