Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Saint Kotar

Uskoro ćemo igrati hrvatsku horor-igru smještenu u Gorski kotar

14.07.2021.
u 09:10

Studio Red Martyr Entertainment, autori videoigre "Saint Kotar", potpisali su ugovor s nizozemskim izdavačem SOEDESCO.

Psihološka horor-igra Saint Kotar, koju razvija pulski studio Red Martyr Entertainment, nakon uspješne Kickstarter kampanje na kojoj je prikupila više od 50 tisuća dolara ostvarila je novi veliki pomak: njezini autori potpisali su ugovor s nezavisnim izdavačem SOEDESCO sa sjedištem u Rotterdamu, koji će biti zadužen i za njezinu distribuciju.

– Drago nam je što smo se udružili sa SOEDESCO-om radi izdavanja našeg prvog naslova: Saint Kotar. Radimo na ovoj igri već dvije i pol godine te smo sigurni da je SOEDESCO savršen partner koji nam je potreban da podržimo njegov rast u nešto zaista posebno. Zajedno ćemo raditi kako bi igra vrlo brzo ugledala svijetlo dana na računalima i konzolama – rekao nam je direktor igre Marko Tominić.

Njegov Red Martyr Entertainment osnovan je 2019. godine, a već godinu kasnije predstavili su se na Kickstarteru igrom Saint Kotar, koja je njihov prvi projekt. Zahvaljujući velikoj podršci zajednice (prvi cilj bio im je prikupiti oko trideset tisuća dolara) kao glasovne glumce uspjeli su angažirati i neke svjetske zvijezde, kao što je Happy Anderson, poznat po ulozi u nagrađivanoj Netflixovoj seriji “Mindhunter”.

Inače, Saint Kotar je point-and-click avantura s fokusom na priču, razgranate radnje i s višestrukim završecima, smještena u ambijent Gorskog kotara. Igrač preuzima ulogu Benedeka i Nikolaya, koji u službi Boga kreću u potragu za nestalom ženom u starom hrvatskom selu opterećenom jezivim ubojstvima i čudnim pojavama, naizgled povezanim s okultnim ritualima štovanja đavla i vještičarstva.

– Radi se, dakle, o avanturi s mračnom pričom u koju su dobrodošli svi iznad 15 godina, iako najviše interesa dolazi od igrača između 25 i 45 godina. Spominjem dob iznad 15 godina jer igra ima horor-elemenata, cilj joj je da izazove nelagodu, da se poigrava s našim strahovima i tjera nas sve dublje u misterij – rekao nam je Tominić otkrivajući da oba glavna lika imaju mentalne probleme koji situaciju čine još nepredvidljivijom i jezivijom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije