Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krešićeva livada

"Ukleta Hedda" Roka Pečečnika završava Eurokazovu Eurijalu

12.07.2022.
u 20:35

Premijerom predstave "Ukleta Hedda" Roka Pečečnika završava prvi Eurokazov kazališni festival Eurijala. Predstava će biti održana na Krešićevoj livadi, na platou iznad ljetne pozornice Tuškanac, a riječ je o kompilaciji Shakespeareovog "Macbetha" i Ibsenove "Hedde Gabler"

Na kraju prvog Eurokazovog kazališnog festivala Eurijala, u srijedu 13. srpnja s početkom u 19 sati, na platou iznad ljetne pozornice Tuškanac, koji je poznat i kao Krešićeva livada održati će se premijera predstave ‘Ukleta Hedda’. Riječ je o ispitnoj produkciji Roka Pečečnika, studenta kazališne režije i radiofonije na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti koja je za ovu priliku adaptirana za vanjski prostor.

Koncept i režiju potpisuje Rok Pečečnik, dramaturgija je povjerena Antoneli Tošić, a glume studenti Akademije dramskih umjetnosti Tea Harčević, Damian Humski, Lorenzo Raušević i Lovro Rimac.

Kao kompilacija tragedije W. Shakespearea "Macbeth" i drame H. Ibsena "Hedda Gabler", nastala je ambijentalna predstava koja plijeni pozornost posebnim odnosom prema prirodnom okruženju u kojem se miješa ploha igrališta sa šumom, grmljem i travom te sa  fascinantnim vedutama ne tako dalekog Gornjega grada.

U predstavi se koristi (adaptirana) glazba poznatih Vivaldijevih "Godišnjih doba". Autori ističju da predstava "u dramaturškom smislu suvereno i gotovo nadmeno miješa Shakespeareovu tragediju „Macbeth“, koja dohvaća mitsko, arhaično vrijeme, s Ibsenovom građanskom dramom "Hedda Gabler“. Jedna dramska struktura poništava drugu, ali i otvara razine nezamislive u raspoloživosti dramskog materijala, no sve prisutnije u tragičkoj bezobzirnosti današnjice i u histeriji morala novih karaktera".

Ulaz na predstavu je slobodan, no broj sjedećih mjesta je ograničen, pa se za rezervaciju mjesta treba javiti na eurokaz.office@gmail.com ili 091 6003 803.

Program podržavaju Grad Zagreb, Ministarstvo kulture RH i Turistička zajednica grada Zagreba.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije