Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Eurokaz organizira Eurijalu

Teatar Vaba Lava iz Tallinna u Zagrebu će izvesti tri izuzetno aktualne predstave

08.06.2022.
u 14:04

Eurokaz će ovog vikenda u Muzeju za suvremenu umjetnost organizirati festival Eurijala posvećen kazališnoj umjetnosti Estonije. Ugledno kazalište Vaba Lava iz Tallinna izvesti će tri predstave, a održati će se i okrugli stol sa estonskim kritičarima i dramatičarima

Zagrebački Eurokaz će ovog vikenda po prvi put organizirati kazališno-umjetnički Festival EURIJALA, pa će u Zagreb dovesti ugledno kazalište Vaba Lava iz Tallinna u Estoniji koje će se hrvatskoj publici predstaviti s tri izuzetno aktualne predstave.

Također, u suradnji s Estonskim društvom pisaca, a u sklopu Festivala gostovati će ugledni estonski kritičari i dramatičari te na panel diskusiji razgovarati o teatru, drami, društvu i politici. Razgovor o estonskom teatru, drami, društvu, politici, civiizaciji... održati će se u petak u 17,30 u dvorani Ekstenzija Muzeja suvremene umjetnosti, a u razgovoru će sudjelovati kritičari i dramatičari Madli Pesti, Martin Algus, Liis Aedmaa, Mari-Liis Lill & Priit Põldma.  

U petak će u dvorani Gorgona MSU-a Teatar Vaba Lava iz Tallinna u 20 sati izvesti predstavu "Error 403". Riječ je o predstavi koju su režirali Nikolai Halezin i Natalia Kaleida, a koja nesmiljeno govori o prvoj dokumentiranoj žrtvi revolucije u Bjelorusiji Aleksandru Taraikovskom. Aleksandar je poginuo tijekom masovnog prosvjeda započetih nakon lažiranih predsjedničkig izbora u kolovozu 2020. godine. Halezin i Kaelida su vezani iz umjetnički trupu Belarus Free Theatre. 

U subotu će Teatar Vaba Lava iz Tallina u Gorgoni izvesti predstavu "Imala sam bratića" koju je režirao Valters Silis u suradnji s dramaturginjom Rasom Bugavičute-Pece. Rasa je naplova Latvijka, a napola Litavka. Ovo je priča o njoj i njezinu litavskom rođaku Deimantasu s kojim je odrasla. Ona je postala spisateljica, a on jedna od vodećih osoba u kaunaškoj mafiji. Deimantas je ubijen 2015. godine. Imao je dvadeset i sedam godina. 

Treća predstava "Dvije garaže" na rasporedu je 12. lipnja također u 20 sati. Režiser je Elmars Senkovs, a tu je riječ o urnebesno smiješnoj priči s elementima dokumentarnog teatra o estonskoj svakodnevici. Četiri momka troše vrijeme u dvjema postsovjetskim garažama, dijeleći misli i životnu filozofiju u potrazi za srećom. 

U utorak 14. lipnja u 20 sati će u Pogonu Jedinstvo Antun Toni Blažinović izvesti dokumentarni performans "Trokutometar - glazbena mjera trokuta". 

 
 
 
 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije