Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJPOZNATIJI AGENT MOSSADA

U Tel Avivu održana svjetska premijera Sedlarovog dokumentarnog filma o Rafi Eitanu

02.11.2018.
u 23:21

Prije početka projekcije nazočnima su se obratili redatelj Jakov Sedlar, američki producent Stephen Ollendorff, Yaakov Pery te Samuel Schlesinger.

U Tel Avivu je održana svjetska premijera dugometražnog dokumentarnog filma "Od Mossada do Eichmana", priča o Rafi Eitanu, redatelja Jakova Sedlara.

Radi se o filmu koji govori o najpoznatijem agentu izraelske tajne službe Mossad, Rafi Eitanu koji je postao svjetski poznat po činjenici da je otkrio gdje se skrivao nacistički zločinac Adolf Eichmann te mu je upravo on staviko lisice na ruke prije nego što je iz Buenos Airesa prebačen u Jeruzalem gdje je osuđen na smrt.

Film traje 59 minuta, izuzetno je dramatičan i prepun nevjerojatnih detalja iz Eitanovoga života, ali i komentara o situaciji u Izraelu i svijetu danas. U filmu govori nekoliko slavnih Izraelaca poput Ehud Olmerta (bivši izraelski premijer), Yaakov Perrya (direktor izraelske vojne tajne službe), Ram Kaspija (najugledniji izraelski odvjetnik) i Avogdora Kahalanija (general, najpoznatiji izraelski tenkist). Premijeri je nazočilo oko 350 osoba, među kojima je bila obitelj rafi Eitana (on zbog bolesti nije došao, ali se publici javio telefonom). Osim četvoro sudionika filma, bilo je nazočno nekoliko vrlo poznatih Izraelaca poput Gile Almagor, najpoznatije izraelske glumice, Jakoba Agmon, osnivača izraelskoga nacionalnog kazališta Habima, producenta Ron Assoulinea, glumice Noe Tishbi...

Prije početka projekcije nazočnima su se obratili redatelj Jakov Sedlar, američki producent Stephen Ollendorff, Yaakov Pery te Samuel Schlesinger. Publika je kraj filma dočekala velikim aplauzom redatelju i producentima. Svoje misljenje o filmu reklo je nekoliko nazočnih.

- Sjajan film o važnom dijelu izraelske povijesti, trebalo bi ga pokazati u školama. Sve čestitke redatelju Jakovu Sedlaru. Yaakov Pery: Film nisam vidio do danas. Posao je obavljen na najvišoj profesionalnoj, ali i emotivnoj razini. Redatelj je okupio vrsne sudionike i meni je drago  da je napokon ispričana priča o velikanu izraelske povijesti -  rekla je Gila Almagor.

- Drago mi je da sam sudjelovao u izradi ovoga filma. Rafi Eitan veliko je ime u povijesti židovskoga naroda, moj je prijatelj i hvala
hrvatskom redatelju Jakovu Sedlaru koji je napravio odličan i potreban film. Nakon Tel Aviva film će biti prikazan u New Yorku, Los Angelesu i Berlinu, a sklopljen je i ugovor o američkoj distribuciji te će, najvjerojatnije biti dio ponude "Netflixa" - rekao je Ehud Olmer.

Ključne riječi

Komentara 1

AO
ante.oreskovic75
11:12 03.11.2018.

Brzo pitajte Mesića i Josipovića za mišljenje!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije