Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Natječaj za nagradu "Janko Polić Kamov"

U finalu Dejanović, D. Jagić, Rajki, Klarić i Ž. Horvat Čeč

Marko Dejanović u finalu Kamova
Foto: Žarko BašićPIXSELL
20.10.2015.
u 13:38

Objavljena su imena petoro finalista nagrade Janko Polić Kamov

        Među pet knjiga koje su ušle u finale nagrade Janko Polić Kamov Hrvatskog društva pisaca su “Karte, molim” Marka Dejanovića (Sandorf), “Moramo posati konkretni” Željke Horvat Čeč (VBZ), “Kafkin nož” Dorte Jagić (HDP), “Puteni nametnik” Igora Rajkija (Durieux) i “Tihi dani” Ivana Klarića (Naklada Boškovića).

Nagrada Kamov dodjeljuje se drugi put i to za najbolje književno djelo napisano na hrvatskom jeziku, a obuhvaća prozu, poeziju i dramu. Sastoji se od 10.000 kuna i statue, a prvi dobitnik bio je Luka Bekavac nagrađen za roman “Viljevo” koji je dobio i nagradu Europske unije za književnost. U stručnom žiriju nagrade su Jadranka Pintarić, Andrea Pisac i Kristina Posilović, a ove su godine za Kamovljevu nagradu prijavljene 84 knjige.      

Ključne riječi
hdp

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije