Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijera

Tužni 'Oskar i gospođa u ružičastom' publici ipak pružaju utjehu

Foto: Zarko Basic/PIXSELL
31.03.2018.
u 07:05

Roman Erica E. Schmitta, preveo V. Kapural, Marijana Nola potpisuje dramatizaciju, a Mariji Sekelez pomogli su P. Atanasoski i V. Utješanović

Teško je zamisliti težu životnu situaciju od bolesnog djeteta nad kojim liječnici sliježu ramenina, djeteta koje broji svoje posljednje dane.

Upravo zato monodrama “Oskar i gospođa u ružičastom”, koju je Marija Sekelez predstavila u Žar ptici, ima terapeutski učinak. Oskar je teško bolestan, ali vrlo pametan dječak, ima samo deset godina i leukemiju. Gospođa u ružičastom je ono što mi u našem svijetu zovemo teta pričalica, a u francuskim bolnicama to su djevojke i žene koje nose ružičaste kute. Neobično prijateljstvo koje se rađa među njima zapravo je sjajan prikaz onoga kroz što prolazi bolesno dijete. Ono se, naime, ne pita zašto ja, već zašto su svi prema meni drukčiji.

Riječ je o adaptaciji romana Erica Emmanuela Schmitta koji je preveo Vjenceslav Kapural, vješto balansirajući filozofska pitanja s dječjim izrazima. Dramatizaciju potpisuje Marijana Nola, a Mariji Sekelez koja je režirala samu sebe pomogla su bila dva Oskara: glas mu je dao Petar Atanasoski, a stas u teatru sjena maleni Vili Utješanović.

Stvorili su potresnu predstavu iz koje na jedinstven način izvire utjeha potrebna mnogima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije