Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Treća sreća

Tportal raspisao natječaj za književnu nagradu od 100.000 kn

Dalibor Šimpraga
Tportal
15.03.2010.
u 11:23

Roman mogu prijaviti izdavač ili autor putem internet obrasca, a nagradu dodjeljuje sedmeročlani žiri nezavisnih književnih stručnjaka.

Tportal već treću godinu zaredom raspisao je natječaj za dodjelu književne nagrade u iznosu od 100.000 kuna neto.

Nagradu će osvojiti autor najboljeg domaćeg romana objavljenog u 2009. godini. Konkurirati mogu romani koji su prije nagrađivani nekom književnom nagradom, a prijaviti se za nagradu mogu autori, odnosno izdavači svih romana napisanih na hrvatskom jeziku i objavljenih kod hrvatskih izdavača tijekom 2009. godine.

Roman mogu prijaviti izdavač ili autor putem internet obrasca dostupnog na adresi roman.tportal.hr, a o pobjedniku će odlučiti žiri neovisnih književnih stručnjaka različitih generacija i afiniteta. 

Žirijem predsjeda Katarina Luketić, a čine ga Igor Mandić, Jadranka Pintarić, Tomislav Brlek, Gordan Duhaček, Slaven Jurić i Miroslav Mićanović. Žiri zadržava pravo pozvati autore, odnosno izdavače, da prijave one romane koje prema njihovu mišljenu treba uzeti u konkurenciju, a nisu prijavljeni na natječaj.

Nagrada roman@tportal.hr utemeljena je 2007. godine, a dosad su je osvojili Dalibor Šimpraga za roman „Anastasia“, i to u konkurenciji od čak 57 romana, te Drago Glamuzina za roman „Tri“, koji je odnio pobjedu u konkurenciji od 53 prijavljena romana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije