Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izvedbe

“Sve o ženama” premijerno u Novokuznjecku

Sve o ženama
arhiva
21.11.2012.
u 14:34

"Sve o ženama" u Rusiji se premijerno izvodi 33. put u svijetu od praizvedbe 2000. u Epilog Teatru u Zagrebu

Drama književnika Mire Gavrana “Sve o ženama” premijerno se izvodi u četvrtak 22. studenog u Regionalnom dramskom teatru u Novokuznjecku u Rusiji i 33. je premijera po svijetu u proteklih dvanaest godina od praizvedbe 2000. u Epilog Teatru u Zagrebu. Dva dana potom u Češkoj se izvodi i njegova drama “Ljubavi Georgea Washingtona”, priopćeno je iz agencije Presscut.

Dramu "Sve o ženama'" na ruski je preveo Sergej Girin, a redatelj je Aleksej Valentinovič Slosarčuk, dok se drama "Ljubavi Georgea Washingtona" izvodi  u Pragu u Malostranskoj besedi na slovačkom jeziku. Na slovački ju je preveo Jan Janković, a režira je Vanda Zaplatilova Hutavova. Ovo je  trideseta izvedba drame u protekle 24 godine od praizvedbe 1988. u Teatru ITD u Zagrebu.

Djela Mire Gavrana do sada su prevedena na 35 jezika, njegove predstave imale su više od 200 premijera širom svijeta, a drame mu je vidjelo više od dva milijuna gledatelja pa ga se smatra najizvođenijim suvremenim hrvatskim dramatičarom u zemlji i inozemstvu. U proteklih dvadesetak godina knjige su mu imale više od 150 različitih izdanja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije