Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suvremena grazba

Suvremena glazba s Ansamblom Cantus u Dubrovniku

Ansambl Cantus
15.08.2010.
u 12:00

Pod vodstvom Berislava Šipuša sigurne su karte jakih imena glazbe 20. stoljeća – Syrinx za flaute Claudea Debussja, Prva komorna glazba Paula Hindemitha ili Ragtime Stravinskog

Možda zbog straha da neće biti publike koja uvijek želi ponavljati stare lekcije, tek se sporadično na glazbenom programu Dubrovačkih ljetnih igara nađe suvremenija glazba. No to nije omelo umjetničkog ravnatelja glazbenog programa Ivana Repušića da pozove Cantus Ansambl čiji je koncertni ciklus u Zagrebu stekao niz vjernih poklonika željnih novih iskustava između dva Biennala. Cantus će se u ponedjeljak useliti u atrij Kneževa dvora. Pod vodstvom Berislava Šipuša sigurne su karte jakih imena glazbe 20. stoljeća – Syrinx za flaute Claudea Debussja, Prva komorna glazba Paula Hindemitha ili Ragtime Stravinskog. A Dubrovnik očekuje i praizvedba Koncerta za flautu i orkestar Srećka Bradića čija je zapažena opera Crux dissimulata prebrzo sišla s repertoara HNK. Za ekskluzivnu večer suvremenije glazbe na kraju redatelj Mario Kovač uz Cantus i pjevače Stjepana Franetovića, Domagoja Dorotića i Marka Mimicu za Knežev dvor priprema i Liju, pjevanu i igranu burlesknu pripovjetku Igora Stravinskog. (mst)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije