Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NADOLAZEĆE IGRE

Što nas ove jeseni i zime očekuje na PlayStationu 5?

PS5
Foto: Shutterstock
1/2
28.08.2023.
u 10:35

PS5 igre i PS Plus pretplata neki su od najpopularnijih poklona u svako doba godine, no što točno odabrati i što nas sve očekuje u svijetu gaminga do kraja godine?

Jesen i zima tradicionalno su vrijeme kada gameri dolaze na svoje. Krajem godine stižu nam neki od najiščekivanijih naslova, a kako se svijet gaminga nastavlja razvijati, PlayStation 5 (PS5) i dalje ostaje predvodnik uzbuđenja i inovacija. S jesenskom i zimskom sezonom 2023. pred vratima, gameri željno iščekuju niz nadolazećih PS5 igara koje će pružiti sate i sate nezaboravnog iskustva. Zato smo odlučili provjeriti koji su to najočekivaniji naslovi predviđeni za launch ove jeseni i zime, i također istražiti trenutne trendovske igre koje se vrte na konzolama igrača diljem svijeta.

Nadolazeće igre za PS5 za jesen i zimu 2023.

1. Starfield

Bethesda Game Studios predstavlja *Starfield*, željno iščekivani svemirski RPG. Nudeći prostrani svemir za istraživanje, dinamično pripovijedanje i zaštitni znak Bethesde, “open world gaming”, ova bi igra lako mogla postaviti novi standard za istraživanje svemira u igricama.

2. Baldur’s gate 3

Stariji gameri sjećaju se prvog Baldur’s gatea na PC-u, jedne od igara koja je obilježila cijelu eru gamera u svijetu. Sony je nedavno najavio da će Baldur’s Gate 3 ovog ljeta doći na PS5. Fantastična “turn based” RPG strategija dostupna je u ranom pristupu od 2020., ali potpuno izdanje stiže uskoro. Ova će igra staviti sudbinu zemlje Faerun u vaše ruke i kontrolere dok se drevno zlo vraća u Baldur’s gate 3.

3. Mortal Kombat 1

Umjesto da napreduje kronološki, Mortal Kombat se ove jeseni vraća svojim korijenima s Mortal Kombatom 1. Priča se odvija u alternativnom svemiru koji je stvorio bog vatre Liu Kang. Krasi ga potpuno novi “campaign mode” i novi modovi, kao i novi sustav borbe Kameo, gdje igrači biraju partnere u borbi. Jedno je sigurno – omiljeni serijal nikada nije izgledao uzbudljivije.

4. Hot Wheels Unleashed 2: Turbocharged

Pripremite se za najluđu vožnju jer se najuzbudljiviji automobili vraćaju u Hot Wheels Unleashed 2: Turbocharged. Čekaju nas uzbudljive utrke s više od 130 nevjerojatnih vozila, od kojih je svako opremljeno novom mehanikom i proširenim rasponom vrsta vozila. Ne samo što se možete utrkivati s takvom kolekcijom automobila već možete osloboditi svoju kreativnost izgradnjom staza u novim okruženjima koja oduzimaju dah. Uvijek ste htjeli napraviti svoju Hot Wheels stazu, ali vam roditelji nisu htjeli kupiti dovoljno staze? Hot Wheels Unleashed 2: Turbocharged je tu da ispravi nepravdu.

5. Lords of the Fallen

Skupite hrabrosti za ulazak u kraljevstvo obavijeno tamom i očajem u Lords of the Fallen, uzbudljivom RPG iskustvu koje ulazi u bitku između svjetla i tame, te krenite na epsko putovanje kroz carstva živih i mrtvih. Lords of the Fallen predstavlja ekspanzivan poluotvoreni svijet u kojem ćete se suočiti s raznim “bossovima” i sudjelovati u brzoj, izazovnoj borbi. Istražite jeziva okruženja i donesite odluke koje će utjecati na vaš status legende.

Trending naslovi u 2023.

Iako svi pričaju o novim nadolazećim naslovima, neke su igre već obilježile ovu godinu.

1. Final Fantasy 16

Final Fantasy 16 blista kao akcijska igra koju možete igrati satima iako se mjestimično čini kao kompromis između akcijske igre i RPG-a. Međutim, teško je ne pasti na nevaljali šarm Cida i ostalih njegovih odmetnika unatoč njihovim manama u karakteru. Spektakl koji ne želite propustiti.

2. Diablo 4

Teško da postoji gamer koji nije ušao u debatu je li bolji Barbarian ili Druid te koji “skill” je najbolji za “nightmare level” u Diablu 2. I dok smo Diablo 3 čekali dugo, Diablo 4 je došao relativno brzo u odnosu na prethodnika, a radi se o još jednom budućem klasiku. Igra se može pohvaliti gotičkim svijetom koji nadilazi zanimljivu “hack-and-slash” petlju igranja i oživljava dobar stari Sanctuary. Uz radost stalnog otkrivanja novih i uzbudljivih sitnih detalja, misija i lokacija na vašem putovanju, Diablo 4, obećava vraćanje starim navikama uz moderni gameplay.

3. WIld Hearts

Wild Hearts je briljantna igra na mnogo načina – kao inovacija u žanru lova na čudovišta, u svome prekrasnom, mitološki inspiriranom, feudalnome japanskom okruženju i u tome koliko je dobar gameplay.

Upravo gameplay, možda najviše od svega, uspijeva zadržavati gamere prikovane za ekrane i oduševljavati gamersku zajednicu. Prilagodba i rast je u srcu Wild Heartsa. Dok vaš Lovac postavlja svaki Karakuri, oni utjelovljuju inovaciju čovječanstva koje se prilagođava prirodnom svijetu. U svakom sukobu s Kemonom, čovječanstvo se izravno susreće sa žestinom prirode kako bi preživjelo i napredovalo.

4. Dead Island 2

Koji gamer ne voli dobar “zombie shooter”? Još kad ima elemente survivala, horora i akcije, uspjeh je zagarantiran. Dead Island 2 je zadovoljavajući, neprestani ciklus borbi sa zombijima, a njegovo sunčano okruženje dovoljno je primamljivo da ne želite da ta borba prestane. Poput nekakvog spota na egzotičnoj lokaciji, u pjesmi koja nema veze s tom lokacijom, ali je svejedno gledate iznova, takav je i Dead Island 2. Ostavlja vas da se kolebate želite li biti u sigurnosti zatvorenog prostora ili na prekrasnoj pješčanoj plaži, prepunoj zombija koji vas napadaju sa svih strana. Kako god, Dead Island 2 je dobro mjesto za zabavu gdje god se odlučili biti.

5. LEGO 2K Drive

Ako vam dobro zvuči ideja da konji voze Lego autiće u maniri Mario Karta, Lego 2K Drive je igra za vas. Upravo je ta filozofija zaslužna za uspjeh ove avanturističke utrke dok putujete kroz prekrasna okruženja, preuzimate misije i sudjelujete u utrkama protiv niza suparnika – doslovno uključujući trkaćeg konja.

Lego 2K Drive je igra koja je čudna i upravo zato ima neponovljivu akciju. Iako je djelomično inspiriran otvorenim svjetovima serije Forza Horizon, 2K Drive uspijeva razviti vlastiti neobičan osjećaj identiteta koji je djetinjasto zabavan, smiješan i vrlo čudan. I vrlo uspješan.

 

PS PLUS

Imati PS4 ili PS5 bez korištenja PS Plusa znači ne iskoristiti gomilu pogodnosti. PS Plus je usluga temeljena na pretplati tvrtke Sony PlayStation koja igračima omogućuje igranje online igrica za više igrača, pristup katalogu igara (nešto poput Netflixa), igranje igara u oblaku i još mnogo toga. Naravno, koju ćete od tih pogodnosti dobiti, ovisi o vašoj pretplatničkoj razini.

Najosnovnija razina, PlayStation Plus Essential, otprilike je ista kao što je usluga bila kada je lansirana u lipnju 2010. Otključava nekoliko igara svaki mjesec, igranje na mreži, do 100 GB pohrane igara u oblaku, ekskluzivne popuste za igre i Share Play. Share Play omogućava vam da igrate igre za više igrača i igre za suradnju s prijateljem ili im dopustite da uživaju u avanturama za jednog igrača koje vi posjedujete.

PlayStation Plus Extra sljedeća je razina i uključuje sve iz prethodne razine plus više od 400 PS4 i PS5 igara za preuzimanje i igranje.

Za većinu gamera, PlayStation Plus se u potpunosti isplati. Također, isplati se kupiti unaprijed godišnju naknadu umjesto da plaćate otprilike dvostruko više za mjesečni plan, bez obzira na to koju razinu odaberete.

Razmislite o tome ovako: uz najjeftiniji PlayStation Plus Essential plan, ako platite godišnju naknadu od 59,99 USD, dobit ćete od 24 do 36 "besplatnih" igara u kalendarskoj godini. Naknada za pretplatu lako će se isplatiti već samim igrama, a da ne spominjemo sve druge pogodnosti koje ćete dobiti i mogućnost igranja na mreži sa svojim prijateljima.

Kako do svog PlayStation bona?

Uporaba raznih online servisa te online bankarstva sve je intenzivnija stoga tema sigurnosti na internetu dodatno dobiva na važnosti. Za sve gamere i ljubitelje PlayStationa, a i one koji bi svom gameru htjeli pokloniti nešto, a ne znaju točno što, tu su dobre vijesti jer PlayStation bonove možete kupiti putem svoje m-zabe, jednostavno i sigurno.

Dostupno je čak 12 različitih apoena, od 4,64€ do 116,13€, koje možete kupiti i iskoristiti za bilo što u PlayStation Store trgovini. Dobro je znati da postoje i već unaprijed točno određeni iznosi za jedno od tri dostupna članstva na usluzi PlayStation Plus.

Kako kupiti bon?

  • ulogirajte se i na dnu ekrana odaberite Plaćanja

  • odaberite Bonovi, potom PlayStation® bon i apoen po želji

  • slijedite upute

  • kupljene bonove možete dijeliti, a sve dosadašnje kupovine i informacije o bonovima pohranjene su u m-zabi

Foto: Zagrebačka banka

S približavanjem jeseni i zime 2023., svijet PS5 gaminga prepun je iščekivanja i uzbuđenja. Nadolazeći naslovi obećavaju zadivljujuća iskustva koja pomiču granice igranja. Istodobno, trenutačno popularne igre nastavljaju predstavljati (i dalje) nevjerojatne mogućnosti PS5 dok osvajaju igrače svojim inovativnim načinom igre i zanimljivim zapletima. Kako se gaming svijet razvija, PS5 ostaje platforma na kojoj i budući i sadašnji dragulji igara jarko sjaje. A pomoću e-zabe i m-zabe, vi, vaši mali gameri i oni malo veći, možete bezbrižno uživati u uzbudljivom svijetu gaminga koji nikad nije bio ovako dobar.

Sadržaj nastao u suradnji sa Zagrebačkom bankom.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije