Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novu u Teatru &TD

Stiže "Hamlet za svakoga" Sebastiana Seidela

Foto: arhiva &TD
27.05.2019.
u 12:18

"Hamlet" je zasigurno najzpoznatije djelo velikog Skahespearea, a mnogi će reći i najpoznatije dramsko djelo svih vremena. Mnogi su se drugi umjetnici bavili slavnim danskim kraljevićem, i u našim smo teatrima imali prilike vidjeti mnogobrojne igre na tu temu, a sada na scenu Teatra &TD stiže "Hamlet za svakoga" autora Sebastiana Seidela. Premijera je u utoprak, 28. svibnja, a režiser je Lovro Krsnik. Biti će to ujedno dvadeseta svjetska premijera teksta "Hamlet for you".

A kakav je Hamlet Sebastiana Seidela? Žanrovski to je glazbena komedija, predstava je koja kroz različite izvedbene iskaze ispituje komercijalno prihvatljive kazališne formate, problematizirajući kontekst kazališta u okruženju sveprisutne i galopirajuće estradizacije kulture. Izvedbeno "Hamlet for you" preuzima na sebe zadatak biti predstava koja mora zaraditi, a time se umjetnički razlozi svjesno podređuju egzistencijalnim.

Problem preživljavanja umjetnika tako postaje važna tema unutar koje se kroz odabrane scene najpoznatijeg Shakespearovog komada, želi udovoljiti publici pod svaku cijenu, a tu je i pozadinska intimna ljubavna priča glumaca, protagonista.Kroz ispreplitanje prizora privatnog i dramskog u intenzivnoj glumačkoj suigri, sukobljavaju se različita glumačka stremljenja i odnosi, nižu se sve besmisleniji prekidi kontinuiteta izvedbe. No, kažu iz &TD-a,  upravo u trenutku kad više nemaju što izgubiti, glumački impulsi slobode dolaze na vidjelo.

Uz režisera Lovru Krsnika, u autoskoj ekipi predstave su:skladatelj Dino Seferović, scenografkinja Marijana Gradečak i kostimografkinja Slavica Motušić. Predstavu izvode: Tea Šimić, Zoran Pribičević, Dino Seferović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije