Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prijete mu

Srpskog glumca napadaju jer je glumio u "Generalu", seriji koja "slavi ratnog zločinca"

Foto: Screenshot
16.01.2020.
u 15:22

Mladog srpskog glumca Stefana Vukića koji u "Generalu" glumi vojnika JNA razapinju mediji u domovini.

Srpski mediji ovih dana ne prestaju pisati o glumcu Stefanu Vukiću koji se pojavljuje u jednoj od epizoda Vrdoljakove serije "General". Mladi Vukić u seriji tumači vojnika JNA, ali na društvenim mrežama ljudi ne skrivaju svoje nezadovoljstvo jer jedan srpski glumac glumi u seriji koja "slavi ratnog zločinca". 

Kako piše srpski portal Kurir, zbog svoje uloge Vukić dobiva i prijetnje, a pojavile su se i fotomontaže njegova lica sa šahovnicom i ustaškim simbolima. Navodno nitko od srpskih glumaca nije želio imati veze s "Generalom", no Vukić je prihvatio angažman, a pojavljuje se u jednoj sceni u petoj epizodi uz pokojnog kolegu Roberta Budaka. "Hrvatski vojnik nosi ranjenog pripadnika JNA da bi mu se ukazala pomoć. Srbi i vojnici JNA prikazani su kao negativci, a u seriji se stalno govori o nama kao ljudima koji su masovno silovali i ubijali i palili sela. Gotovina je prikazan kao superheroj, koji traži da se poštuje ratno pravo" piše Kurir. 

Javili su se i neki Vukićevi kolege koji tvrde da je posao prihvatio samo zbog honorara od 1000 eura po danu snimanja i da nijedan Srbin ne bi smio sudjelovati u takvom filmu koji je "politička lakrdija i veliča kompletnu nesreću koja se dogodila srpskom narodu". 

Film "General", koji se trenutno u formatu TV serije emitira na HRT-u, najgledaniji je film u Hrvatskoj 2019. godine. 

Komentara 25

HE
Hess
16:54 16.01.2020.

To su gluposti ..on je profesionalac.. isto moze da napada I Rade Serbedzija toliko snimanja u Srbiji a iz Hrvatske je..

HH
Hrvoje Hrk !!
16:01 16.01.2020.

Njima treba netko objasnit da nismo mi išli palit njihova sela u srbiju i ubijat nedužne ljude po nišu i kragujevcu , a kaj se tiče ratnog zločinca hm on nije osuđen već mu se dokazalo da nije i oslobodili su ga

Avatar partner
partner
16:27 16.01.2020.

jadni vi, a sto da je hrvatski glumac glumio u filmu o srpskom generalu, koja bi pljuvacina pala od komentara a i od istog ovog novinara koji se sad kao sablaznjava o "napadima" na srpskog glumca. ja ga jedino napadam sto je glumio u tom smecu od filma. onaj "allo,allo" je umjetnicko djelo za deset oskara prema ovome.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije