Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pulski sajam knjige u opasnosti

Sponzor uskratio 700.000 kuna i ugrozio sajam

nives
12.11.2009.
u 13:41

Ako imate 700.000 kuna i volite knjigu, darujte novac udruzi Sa(n)jam knjige koja je samo tri tjedna uoči početka jubilarnog pulskog sajma knjige i autora ostala bez glavnog sponzora.

Ako imate 700.000 kuna i volite knjigu, darujte novac udruzi Sa(n)jam knjige koja je samo tri tjedna uoči početka jubilarnog pulskog sajma knjige i autora ostala bez glavnog sponzora i gotovo 100.000 eura.

- Ne očekujemo velikog spasioca nego mnogo manjih. Imamo rok samo do srijede za nabavu 700.000 kuna jer u srijedu prema Puli kreće četrdeset tona knjiga iz zemlje i inozemstva. Pomoć očekujemo od Ministarstva kulture, Grada i Županije, istarskog gospodarstva, turističkih zajednica. Sada se vidi da ovaj sajam ne bi preživio da nema sponzora koji pokrivaju dvije trećine troškova sajma - kaže nam Magdalena Vodopija, direktorica sajma.

Ukupni budžet za ovu godinu trebao je biti 1,900.000 kuna, od toga Ministarstvo kulture daje (nedovoljnih) 80.000 kuna za sajam i 20.000 kuna za Monte librić, a Grad Pula 270.000 kuna. Pulski sajam najugledniji je i najšarmantniji autorski književni sajam u Hrvatskoj, a posjeti ga čak 60.000 ljudi, što je za Pulu i Istru golem broj.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije