Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
17. izdanje

Seks, film i performansi na Vox Feminae festivalu

Foto: Vox feminae
03.05.2023.
u 11:09

Festival traje od 5. do 31. svibnja u Šesnaestici i kinu Tuškanac, a sadrži razne filmove i radionice fokusirane na žene, queer zajednicu i seksualnost

Festival se otvara 5. svibnja u društveno-kulturnom centru Šesnaestica nastupom Girl Rock kamp zbora koji u tradicijske i pop pjesme integrira aktualna queer i feministička pitanja te nastupom producentice i izvođačice Tonote, najavljuju organizatori festivala.

U filmskom dijelu programa, koji se održava u kinu Tuškanac, prikazat će se film "Feminizam WTF!", koji se osvrće na aktualne rasprave unutar feminizma te dokumentarni film "Nemilosrdna vremena: Pjesme o skrbi" koji tematizira krizu u finskom sektoru skrbi za starije i nemoćne osobe.

Najavljeni su i "Ultraviolette i banda kašljačica krvi", "Ne sasvim običan život" redateljice Heather O'Neill, film "Strast" redateljice Maje Borg i igrani film "Orlando, moja politička biografija", koji će biti prikazan u suradnji sa Zagreb Prideom te kojim će se službeno zatvoriti festival.

U sklopu festivalskog programa online će se moći pogledati i tri kratka animirana filma "The body is so resilient", "I am a horse" i "Eating in the dark".

Dramaturginja i spisateljica Jasna Jasna Žmak predstavit će 19. svibnja u Kunst Teatru autorski projekt "This is my truth, tell me yours", u kojemu se bavi odnosom prema umjetničkom polju preispitujući vlastite i tuđe autorske pozicije.

Foto: Vox feminae

Festival i ove godine donosi niz razgovora, radionica i performansa koji će se održavati u Šesnaestici pa će tako biti predstavljen projekt "Makedonka" kojemu je cilj rasvijetliti marginalizaciju te jugoslavenske publikacije, a psihoterapeutkinje Lejla Talić i Mateja Popov održat će tribinu o queer vezama, odnosima i partnerstvu.

Performans "Čitanje NJE" predstavit će izvedbeni tekst "Terapija" glumice Mire Perić, radionicu “Priručnik o kućnim popravcima za žene” vodit će nagrađivana umjetnica Nika Rukavina, a festivalu će se pridružiti i seksualni edukatori Marika SmithKristoffer Lindh koji će održati tri radionice: Playsure – Stručno vodstvo kroz erotske igračke i dobar seks, Kako biti sretan, napaljen i netoksičan seks partner te Švedski stol seksa i senzualnosti, stoji u priopćenju.

Sav program festivala je besplatan, a možete ga pogledati ovdje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije