Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veselo i razigrano

Satiričko kazalište Kerempuh proslavilo 50. rođendan

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/5
25.03.2014.
u 23:27

Kerempuhovci su rođendan proslavili u svom stilu: veselo i razigrano, s puno smijeha, u programu u kojem je sudjelovao gotovo cijeli glumački ansambl tog kazališta

Politička, društvena i kazališna krema okupila se večeras na svečanosti kojom je Satiričko kazalište Kerempuh proslavilo svoj 50. rođendan. Došli su doista svi, počevši od predsjednika Josipovića, ministra Linića i ministrica Opačić i Zlatar-Violić, gradonačelnika Bandića..., ali i brojni ljudi od teatra: Rade Šerbedžija, Lenka Udovički, Ivo Štivičić, Niko Pavlović, Ana Lederer, Boris Svrtan...

Kerempuhovci su rođendan proslavili u svom stilu: veselo i razigrano, s puno smijeha, u programu u kojem je sudjelovao gotovo cijeli glumački ansambl tog kazališta i u kojem je svirao njihov kućni bend. Uz songove i ulomke iz legendarnih predstava vidjeli smo kratku povijest kazališta, čuli pozdravne telegrame pune lijepih riječi i čestitki, kao i obljetnički dokumentarni film Tonka Jovića, a u vještoj sinkronizaciji Kerempuhu su veliku obljetnicu čestitali i Papa, Barack Obama i Vladimir Putin. Naravno i ovaj dio proslave bio je, velikim dijelom, posvećen osnivaču kazališta, našem velikom komediografu Fadilu Hadžiću.

O njemu je bilo riječi i u jutarnjem dijelu proslave, na kojem je predstavljena monografija "Pedeset godina Satiričkog kazališta Kerempuh", koja uz tekstove raznih autora donosi i popis svih predstave (njih 215) koje su izvedene u ovih pola stoljeća postojanja, kao i popis svih predstava sa Dana satire, danas važnog regionalnog festivala koji je izrastao iz ovog teatra. A jučer točno u podne otkrivena je i prva zvijezda u budućoj aleji slavnih – ona posvećena upravo Fadilu Hadžiću. Otkrile su je Fadilova supruga, glumica Elizabeta Kukić, prvakinja ovog kazališta i njihova kćer Ana.

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL/Marin Tironi/PIXSELL

>> Kroz jedino naše kazalište za satiru i humor prošla Hrvatska i pol

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije