Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi projekt Montažstroja

”Sami zajedno” pita zašto smo, uza svu tehnologiju, sve više osamljeni

Montažstroj
02.12.2022.
u 11:33

Novi projekt Montažstroja publika može pogledati u nedjelju i ponedjeljak 4. i 5. prosinca u 19 sati u prostoru Uranije

– Svi znamo što društvene mreže rade od naših života i koliko su promijenile svakodnevnu komunikaciju. S jedne strane neki ih koriste kako bi rekli ono što se ne usude reći licem u lice, a s druge strane gubi se ta neposredna komunikacija – kaže Borut Šeparović, osnivač i kreativna snaga Umjetničkog kolektiva Montažstroj. Upravo društvene mreže u središtu su svih istraživanja koja su proveli za projekt “Sami zajedno”, a on je tek ishodište većega Montažstrojeva projekta koji se bavi osamljenošću, fenomenom koji se u 21. stoljeću poput epidemije širi razvijenim zemljama, a čije posljedice postaju socijalno, zdravstveno i političko pitanje. Montažstroj poručuje kako su nam i koronagodine dodatno naglasile sve rizike koji proizlaze iz osamljenosti, kao i činjenicu da ona može postati prijetnja za javno zdravstvo.

Publika projekt “Sami zajedno” može pogledati u nedjelju, 4. prosinca i ponedjeljak, 5. prosinca (u 19 sati) u prostoru Uranije, a prije toga im je na raspolaganju posebno kreirana internetska stranica (http://samizajedno.montazstroj.hr) na kojoj je dostupno 30 kraćih i duljih videoepizoda snimljenih na različitim lokacijama kamerom 360° te montiranih u različitim formatima, a tu su i poetski zapisi Ane Prolić. Na snimkama likovi (A i B) pred kamerom čitaju poruke koje su uputili jedno drugom putem mobilnih uređaja. Ona čita njegove, a on njezine. Lica likova udubljena su u mobilne uređaje dok kamera prelazi s jednog lika na drugi. Na snimkama se sugerira razdvojenost iako su tijekom čitanja u istom fizičkom prostoru. Ujedinjeni prostorom. Odvojeni kamerom. Rascijepljeni kadrom. Ujedinjeni snimkom. Nikad bliže. Nikad dalje... Na izvedbi projekta “Sami zajedno” bit će predstavljena ova stranica, uz kratku živu izvedbu i razgovor sa stručnjacima i publikom.

U nedjelju su gosti Milana Vlaović Kovaček i Tomislav Pletenac, a razgovor će moderirati Ivana Antunović Jović. U ponedjeljak u Uraniju stižu Ana Perović i Leo Rafolt, a moderator je Domagoj Bebić.

 

Svake večeri u Uraniji Montažstroju će se u razgovorima pridružiti ugledni gosti

 

Ansambl Minstrel: mi smo pjevači i svirači, ali i glumci i zabavljači

Nov pogled na poeziju od Matoša do Maleša

Naklada Ljevak objavila je antologiju moderne poezije “Od Matoša do Maleša” Tomislava Brleka, u kojoj taj povjesničar književnosti nudi vlastiti pogled na hrvatsko moderno pjesništvo

Danijela: Ne čitam komentare na internetu

Show iskusne voditeljice Daniele Trbović “5.com s Danielom” postao je sinonim za dobru TV zabavu petkom; večeras će proslaviti 100. emisiju, a dosad je u svom studiju imala 200 gostiju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije