Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ekskluzivno

Roger Waters: Zemlju vam vode korumpirani političari

\'OLYMPUS DIGITAL CAMERA         \'
28.03.2011.
u 13:00

"Iznimne količine nepotrebnih smrti pod Bushovim i Blairovim vodstvom izazivaju gađenje. Trebalo bi im suditi za ratne zločine"

– Strašno – ekskluzivno za Večernji list komentira u Lisabonu rock-legenda Roger Waters, nekadašnji član Pink Floyda, to što je hrvatski ministar policije na početku prosvjeda posprdno prosvjednike nazvao Indijancima, što su oni poslije prihvatili kao svoj neformalni naziv. – Nakon takve izjave možete se izravno transponirati u mozak tog čovjeka koji sebe smatra kaubojem – kaže.

Nakon trideset godina Roger Waters ponovno je pokrenuo megashow "The Wall", koji je originalno snimio s Pink Floydom, ali radeći na tom Watersovu gotovo solističkom projektu, potpuno intimnom i privatnom, bend se od svađa nikada nije oporavio. Iako s dozom pomiješanih emocija prema toj fazi svoga života, Waters i danas stoji iza svake note toga albuma pa ga identično i izvodi na turneji tijekom koje će 13. travnja nastupiti i u zagrebačkoj Areni.

No, kako "The Wall" nikada nije bio običan rock-album, Waters svoj naglašeni politički i antiratni stav, usmjeren na rušenje svih mogućih aktualnih zidova između ljudi, vlasti, elita i naroda, održava u fantastičnom vizualnom dijelu, kroz niz animacija, a ništa manje nije angažiran ni u svojim izjavama. Premda nije previše upućen u situaciju u Hrvatskoj, obaviješten je da se bivši premijer zemlje nalazi u zatvoru zbog sumnji za korupciju i kriminal.

*Cijeli intervju s legendarnim Watersom možete čitati u tiskanom izdanju Večernjeg lista.

Ključne riječi

Komentara 56

ZE
zevzek
13:57 28.03.2011.

. C. COLUMBO \"Roger Waters: Zemlju vam vode korumpirani političari\" He, he, he, od kuda je ovaj došel :)))) ?

KA
kacavida
13:07 28.03.2011.

Ovaj se ponaša ko predsjednik svemira. Daleko od toga da je Hrvatska nevinašce, ali prema zemlji iz koje dolazi on je majka Tereza.

BI
bilikamen
14:49 28.03.2011.

I sad je ovaj otkrio toplu vidu, koda mi neznamo kakvi su korupciju ce ukrasti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije