Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽELJKO LUČIĆ U METU

Rigoletto iz New Yorka pozdravlja gledatelje u Srbiji i Hrvatskoj

'rigoletto01_nnn_kul_130213'
''
15.02.2013.
u 16:03

Osim Lisinskog operu prikazuju i Cineplexxi u Splitu, Osijeku, Beogradu, Nišu i Kragujevcu

\"Bude li prilike vrlo ću rado s pozornice Metropolitana pozdraviti i publiku u Hrvatskoj\", napisao nam je Željko Lučić uoči večerašnjeg nastupa u predstavi koja će iz New Yorka biti izravno prenošena u kinima širom svijeta.

Najtraženiji verdijanac

U pauzama između činova s pozornice se prenose razgovori s tumačima glavnih uloga kojima se obično pruži prilika da na svom jeziku pozdrave publiku u svojoj domovini. U Lučićevu rodnom Novom Sadu takvog prijenosa, koliko znamo, nažalost, još nema, ali njegov bi pozdrav sigurno oduševio i ljubitelje opere u dvoranama Cineplexxa u Beogradu, Nišu i Kragujevcu, a isto tako i u Osijeku i Splitu. Prijenos koji počinje u 19 sati, u Zagrebu se i ove subote može gledati na najvećem platnu u Lisinskom, kamo će sigurno pohrliti i svi oni koji su još prije pet godina imali sreću čuti Lučića kao Nabucca, a potom i Rigoletta na opernoj pozornici HNK.

Lučić, koji je prije pjevačke karijere bio otpravnik vlakova, danas je najcjenjeniji verdijanski bariton na svijetu čije su nastupe u godini Verdijeva jubileja odavno rezervirali i Met i Scala.

On je i ovim putem pozdravio publiku u Hrvatskoj i izrazio želju da ponovo dođe u Zagreb te nam povjerio da će možda već ovog ljeta pjevati u Splitu!

I Callas bi pjevala Rigoletta

U Metu će Lučić večeras u naslovnoj ulozi predvoditi fantastičnu postavu u kojoj Diana Damrau tumači njegovu kćer Gildu, a Piotr Beczala vojvodu od Mantove. Režiser Michael Mayer Rigoletta je smjestio u Las Vegas šezdesetih, ali, kako kaže Lučić, glazbu i dramatiku tog djela ništa ne može pokvariti. O nastupu u New Yorku Lučić još kaže:

– Verdijeva godišnjica, kakva čast i privilegija! Zavolio sam ga od prvog sata pjevanja na Akademiji i ostao mu vjeran. Jednom davno na pitanje koju bi ulogu najradije voljela pjevati da je kojim slučajem muškarac, Maria Callas odgovorila je: \"Rigoletta!!!\" Slažem se! Rigoletto je kruna baritonskog opusa!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije