Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
getty izazov

Rekreirajte svoja najdraža umjetnička djela u svom domu

Foto: Twitter
30.03.2020.
u 09:52

Dok traje karantena, ljudi se zabavljaju kod kuće rekreirajući svoja najdraža umjetnička remek-djela.

Iako su svi muzeji, galerije i kazališta zatvoreni i svoje sadržaje sele na internet, svakog dana izniču novi umjetnički izazovi kojima se možete zabaviti u toplini i sigurnosti svog doma. Losanđeleski Getty muzej tako je odlučio na Twitter svojim pratiteljima postaviti izazov - rekreirajte poznato umjetničko djelo koristeći samo uobičajene predmete iz svoje kuće. 

Iz Gettyja su napisali: odaberite svoje najdraže umjetničko djelo, rekreirajte ga koristeći tri predmeta iz svoje kuće i podijelite sliku na društvenim mrežama. 

Odgovori pratitelja bili su iznimno smiješni i simpatični, a neki i zapanjujuće impresivno izvedeni. Među djelima koje su odabrali bili su i Monetovi "Stogovi sijena", razne verzije "Madonne i djeteta" pa i Warholova "Campbell juha"... 

U istom tonu, skupina cimera iz SAD-a, koji su zajedno "zatočeni" u kući, pokrenula je Instagram račun @covidclassics i vrijeme ubijaju rekreirajući djela Vermeera, Eycka i ostale svjetske klasike umjetnosti. U ovom zabavnom izazovu možete se okušati i vi, a najbolje slike objavite na društvenim mrežama i uveseljavajte svoje prijatelje. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije