Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tiha K. Gudac

Redateljica 'Žice' susrela se s papom Franjom: 'Čast mi je bila predstaviti moj film'

Tiha K. Gudac
Foto: Privatna arhiva
1/4
07.12.2021.
u 19:37

Film "Žica" jest dokumentarac koji se bavi se žicom postavljenom na hrvatsko-slovenskoj granici, koja je uzurpirala živote mještana

Redateljica Tiha K. Gudac posjetila je Vatikan te se susrela s papom Franjom. Kako je navela na društvenim mrežama, predstavila mu je svoj novi dokumentarni film "Žica".

- Teško je opisati kolika je čast bila posjetiti Vatikan i papi Franji predstaviti moj film "Žica" - poručila je te navela kako su je na susret s papom pozvali organizatori Giàvera festivala.

Inače, film "Žica" jest dokumentarac koji se bavi se žicom postavljenom na hrvatsko-slovenskoj granici, koja je uzurpirala živote mještana.

Kako je Gudac ispričala za Večernji list u kolovozu, film je dio većeg europskog projekta “Granice”, u kojem je prema idejnom konceptu belgijskog producenta F. Nikolaija šest europskih autora snimilo TV formate na temu europskih granica.

- Tematikom žilet-žice na hrvatsko-slovenskoj granici, a posljedično i migracijama, počela sam se baviti prije pet godina, kada sam pozvana da sudjelujem u projektu nedugo nakon što je slovenska vlada postavila žicu na obalama rijeke Kupe. Priprema snimanja i traženje financijskih sredstava trajali su nekoliko godina, tako da se glavno snimanje odvijalo od 2019. do 2020. godine - kazala je te navela kako je snimanje dugometražnog formata omogućila potpora HAVC-a i RTVSLO. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije