Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REZULTATI HAVC-a

Rajko Grlić snimat će komediju o Ustavu Hrvatske

Rajko Grlić
Boris Ščitar/PIXSELL
07.03.2015.
u 13:00

Njegovu projektu za široku publiku dodijelili su četiri milijuna kuna, isto kao i filmu “Sam samcat” Bobe Jelčića, koji želi na festivale

        U Hrvatskom audiovizualnom centru objavljeno je da sa po četiri milijuna kuna podrške u produkciju ulaze dva nova dugometražna filma: „Ustav Republike Hrvatske“ Rajka Grlića i „Sam samcat“ Bobe Jelčića, koji su izabrani su između 22 prijavljena projekta jer, prema riječima članova komisije Dalibora Matanića i Branka Schmidta „imena autora garantiraju da će filmovi naći zacrtane ciljeve“.

Grlićev film, koscenarist Ante Tomić, analizirajući netrpeljivost u Hrvatskoj cilja na široku publiku.

- Riječ je o duhovitom projektu koji nudi gorki okus kroz prizmu smijeha potrebnog domaćoj publici i potencijalni je kino hit – kazao je Matanić. Jelčićev „Sam samcat“, s druge strane, predstavljen je kao art-house film o roditeljima koji se nakon rastave bore za skrb djeteta, a u HAVC-u mu predviđaju blistav festivalski put. U ovom krugu natječaja povjerenica Sanja Grbin za produkciju je odabrala eksperimentalne filmove Damira Očka, Neli Ružić, Sabine Mikelić i Davora Sanvincentija.

Odobrene su i 22 potpore za razvoje scenarija te sedam za razvoj projekata. Schmidt je napomenuo da su u kategoriji razvoja scenarija bili „široke ruke“ iz želje za poticanjem osoba koje nisu primarno (poznate) u filmskom svijetu. Ravnatelj Hrvoje Hribar napomenuo je da je od Vijeća HAVC-a tražio izuzeće odobravanja projekta svoje kćeri Sare Hribar, diplomirane redateljice, dok se ne konzultiraju o legalnosti takve odluke. Iako je Sara Hribar svojim filmovima već dokazala da spada u red talentiranih mladih nada, ravnatelj HAVC-a puše i na hladno.     

>> Bobo Jelčić: Pulu nisam 
ni pratio, 
a onda osvojim 
sedam Arena!

Komentara 5

SA
samoborka
21:12 07.03.2015.

Savjet dotičnom gospodinu; odustanite od snimanja spomenutog. Uštedjet ćete veliki novac ne snimivši još jedan od niš koristi uradaka hrvatske kinematografije u nizu. Ionako hrvatski redatelji ne znaju snimiti ništa van tema prostih luzera iz derutnih predgrađa, sukoba na relaciji Purgeraj - Dalmoši i ex Yu teme. A naši glumci su tako kvalitetni da jedino što znaju je preglumljavanje ili pak ukočena gluma kao da im je netko nagurao metlu u ..nekamo. Zato...poštedite nas novog bacanja velikog novca za još jedan negledljiv uradak.

TO
tobita
23:47 07.03.2015.

Kramer protiv Kramera? Rajko i komedija? stvarno smjesno.

KL
Klarahrv
14:46 07.03.2015.

Blago Hrvatima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije