Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLAZAK LEGENDE

Preminuo katolički kantautor Čedo Antolić

Čedo Antolić
Tomislav Miletić/Pixsell
23.08.2019.
u 10:31

Čedo Antolić bio je dugogodišnji glazbeni urednik Hrvatskog katoličkog radija.

Nakon duge i teške bolesti noćas je u Zagrebu u Kliničkom bolničkom centru "Sestre milosrdnice" u 69. godini preminuo kantautor popularne duhovne glazbe, pjesnik i slikar Čedo Antolić koji je u svojoj pedestet godišnjoj karijeri skladao više od 120 pjesama, objavio devet albuma te osvojio brojne nagrade na Uskrs festu i tri Porina, javlja IKA. 

Čedo Antolić bio je dugogodišnji glazbeni urednik Hrvatskog katoličkog radija. Poznati glazbenik nastupio je na mnogim festivalima duhovne glazbe, te je osvojio desetke nagrada na festivalu duhovne glazbe Uskrs festu

Antolić je objavio 2005. zbirku pjesama pod nazivom „Pjesnik Gospodnji“. Pored glazbe Čedo Antolić se bavio i slikanjem te je ove 2019. godine priredio i samostalnu izložbu svojih radova. S glumcem i redateljem Reneom Medvešekom, Antolić je održao više od stotinu glazbeno-poetskih recitala „Grad“ posvećenog Siniši Glavaševiću. Kao autor ili izvođač objavio je devet albuma od kojih su tri nagrađena Porinom u kategoriji duhovne glazbe.

Ove je godine poznati kantautor odlikovan Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića za izniman doprinos razvoju duhovnog glazbenog stvaralaštva u prigodi 50 godina aktivnog djelovanja na hrvatskoj glazbenoj sceni. Odlikovanje mu je u prigodi Dana državnosti 27. lipnja 2019. uručila predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar rubinet
rubinet
15:02 23.08.2019.

Laka ti bila zemlja. Hrvatska.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije